Noutăți

Cele peste 1000 de formațiuni misterioase de pământ din Filipine. Care este povestea „Dealurilor de Ciocolată”?. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Aceste movile misterioase sunt cunoscute sub numele Chocolate Hills, Dealurile de Ciocolată. Se află pe insula Bohol din Filipine, numărul lor fiind de aproximativ 1268 de dealuri individuale. Înălțimile variază de la 30 la 48 de metri, deși cea mai mare este de aproape 121 de metri înălțime.

Dealurile care sunt aproape toate simetrice, sunt formate din calcar acoperit cu vegetație. În ciuda abundenței acestor formațiuni, nu este clar modul în care s-au format. Există mai multe explicații precum activitatea vulcanoică sau influența intemperiilor, însă nici una dintre aceste teorii nu este absolut certă.

Numeroasele legende și povești locale vorbesc despre faptul că niște bivoli uriași au venit cu mult timp în zonă măncând și distrugând culturile oamenilor. Aceste dealuri nu ar fi altceva decât fecalele lăsate în urmă de aceste animale mitologice uriașe. Tocmai de aceea, este curios că ele se numesc Dealurile de Ciocolată.

Aceste formațiuni unice în lume sunt din 1988 incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO…

dealuri_de_ciocolata_2

dealuri-de-ciocolata-4

dealuri-de-ciocolata-5

dealuri-de-ciocolata-6

dealuri-de-ciocolata-7

dealuri-de-ciocolata-8

sursa: atlasobscura.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii