AIM radionica curs online

Noutăți

Unele dintre cele mai vechi monumente megalitice din lume, descoperite în Arabia Saudită

Sute de structuri masive din piatră, ce pot fi mai mari decât un teren de fotbal, au fost descoperite în mai multe regiuni din Arabia Saudită, printre care şi pe versantul unui vulcan, iar unii oameni de ştiinţă atrag atenţia că ar putea fi vorba despre unele dintre cele mai vechi monumente megalitice din lume, cu o vechime de peste 7000 de ani, transmite Live Science.

Un nou studiu despre aceste misterioase structuri – ce erau denumite “porţi” dar acum sunt numite “mustatile” (cuvântul arabic pentru dreptunghi) – sugerează că erau folosite pentru ritualuri. Datarea cu carbon a unei astfel de structuri a arătat că a fost construită în jurul anului 5000 î.Hr., conform unui articol publicat de o echipă de arheologi în revista The Holocene.

Fenomenul mustatile reprezintă o evoluţie remarcabilă a arhitecturii monumentale, pentru că sute de astfel de structuri au fost construite în nord-vestul Arabiei. Acestea (…) reprezintă unele dintre cele mai timpurii structuri arhitectonice monumentale din piatră din întreaga lume”, conform articolului…

Citește mai mult: Profit


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii