Noutăți

Cele mai spectaculoase structuri subterane construite de om şi misterele din jurul lor

Peşteri misterioase, tuneluri, temple şi chiar oraşe subterane… Ceea ce au construit oamenii din vechime este cu adevărat uluitor. O parte din cele mai enigmatice construcţii, atât din punct de vedere al modului de executare cât şi al destinaţiei lor, le găsiţi aici.

Oraşele subterane de la Cappadocia, Turcia

În regiunea Cappadocia din centrul Turciei se găsesc un număr însemnat de oraşe subterane, pasaje, camere secrete, temple antice pe o întindere de peste 100 de kilometri pătraţi. Spre exemplu oraşul subtern Derinkuyu este proiectat pe unsprezece nivele de adâncime, are peste 600 de intrari şi putea găzdui mii de oameni. Este cu adevărat un oras subteran: regăsim zone de dormit, grajduri pentru animale, făntâni, rezervoare de apă, puţuri de aerisire, camere comunale, băi, şi morminte. Mai mult, Derinkuyu nu este singurul oraş subteran din regiune. Circa patruzeci de aşezări complet subterane au fost descoperite în Cappadocia.

Bazilica Cistern, Turcia

Ascunse sub oraşul Istanbul, sutele de structuri subterane au stocat şi furnizat apă locuitorilor săi în trecut. Cea mai mare dintre acestea este bazilica Cistern, deosebit de spectaculoasă.

Cisterna, care se află la numai 150 m sud-vest de faimoasa Hagia Sophia, a fost construită de către împaratul Iustinian I, în 532 AD. Are o lungime de 138 m şi 64,6 m lățime. Acest rezervor este capabil poate conșine până la 80.000 de metri cubi de apă. Un efort de munca incredibil a fost depus pentru construcţia sa, circa 300 de coloane din marmură fiind vizibile şi astăzi.

Grota Margate, Anglia

Oraşul Margate din Anglia are o grotă misterioasă acoperită cu mai mult de 4,6 milioane de scoici, răspandite pe un mozaic de peste 600 de metri pătraţi. Grota a fost descoperită din întâmplare în anul 1835 de către directorul unei şcoli locale.

Hypogeum, Malta

Hypogeum de la Hal Saflieni din Malta face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind considerat cel mai vechi templu preistoric subteran din lume.

Structura este învăluită în mister încă de la descoperirea unor cranii alungite. Peste toate, acestui loc i-au fost asociate o serie de poveştile despre fenomene paranormale. Dar caracteristica care a atras atenţia experţilor din întreaga lume consta în proprietăţile acustice unice găsite în camerele subterane ale Hypogeum. Unii experţi cred ca hypogeum a fost initial folosit ca un sanctuar, de către un oracol al vremii.

Peşterile subterane din Nottingham

Sub străzile din Nottingam, Anglia, există aproape 500 de peşteri artificiale tăiate în gresie naturală. De-a lungul secolelor, au fost folosite în mai multe scopuri, inclusiv temniţe, pivniţe de bere, gropi comune, case, adaposturi antiaeriene, mine de nisip şi închisori. Legendele spun că aici îşi ascundea prăzile celebrul Robin Hood. Din păcate, reamenajarea oraşului Nottingham de la sfârșitul secolului al 19-lea a dus la disparţia multor dintre aceste peşteri.

 

sursa: ancient-origins.net/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cele mai spectaculoase structuri subterane construite de om şi misterele din jurul lor

  1. sub Bucuresti cine se incumeta sa caute?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii