Noutăți

Cele mai mari, mai luxoase și mai spectaculoase iahturi, lansate la apă în acest an. GALERIE FOTO

Dacă vom consulta un dicționar explicativ al limbii române, vom afla că un iaht reprezintă o navă „mică și elegantă, cu pânze sau cu propulsie mecanică”. Iahturile la care ne vor referi în rândurile ce urmează sunt extrem de elegante, fiind, însă, departe de a putea fi considerate nave de mici dimensiuni. Sunt printre cele mai mari și luxoase iahturi lansate la apă în anul 2017. Aceste nave redefinesc conceptul de super-yacht!

Aviva

Aviva este un vas lung de 98 de metri, însă are un volum cu mult mai mare decât majoritatea vaselor de o lungime similară. Depășindu-l, ca lungime, pe iahtul Nahlin (o veche navă de 91 de metri, ce s-a aflat cândva în posesia statului român și a regelui Carol al II-lea, ulterior fiind cumpărată și restaurată de către britanici), iahtul Aviva este, în prezent, cea mai lungă navă de acest fel deținută de către un cetățean britanic. Posesorul său are 80 de ani și o avere de circa 4 miliarde de lire sterline.

Jubilee

Jubilee

Interior, Jubilee

Interior, Jubilee

Jubilee este, în prezent, cel mai mare super-iaht scos la vânzare, precum și cel mai mare dintre cele construite în Olanda, de-a lungul timpului. Dispune de trei „punți false”, care îi conferă o estetică aparte și îl fac să pară mai lung. Dispune de piscină și heliport. Poate atinge o viteză de 34 km/h și are o lungime de 110 m.

Black Pearl

Black Pearl este unul dintre cele mai remarcabile iahturi construite în 2017. Poate transporta, în condiții de lux, un număr de 12 oaspeți. Are o lungime de 107 metri. Este dotat cu pânze care funcționează și ca panouri solare, aprovizionând întreaga navă cu energie electrică. Datorită acestei dotări, impresionantul iaht poate traversa oceanul, la nevoie, fără a utiliza vreun combustibil.

Barbara este un iaht lung de aproape 89 de metri. Platforma sa amenajată pentru aterizarea elicopterelor poate fi transformată într-un cinematograf în aer liber.

Al Lusail

Al Lusail

Al Lusail este un iaht ce are o lungime de 123 de metri și dispune de heliport, piscină, cinematograf și salon de frumusețe.

Sailing Yacht A

Sailing Yacht A

Sailing Yacht A este o navă cu trei catarge deținută de către un miliardar rus, Andrey Melnichenko. Are o lungime de 143 de metri și opt punți, între care circulă mai multe ascensoare. Cele opt etaje sunt unite și prin trei scări spiralate. Nava dispune de heliport. Catargele sale au o înălțime impresionantă, ce ajunge la 90 de metri, în cazul celui mai lung. Mai deține și „garaje” pentru patru ambarcațiuni și un submarin. Nava a costat 360 milioane de lire sterline.

iahtul Faith

iahtul Faith

Faith este un iaht de 97 de metri, ce dispune de piscină și o… cascadă de mici dimensiuni. Cabina proprietarului este prevăzută cu o suprafață vitrată ce oferă o vizibilitate de 180 de grade, un luminator vast și  un șemineu cu două fețe, confecționate din calcar și din cuarț.

Areti

Areti

Areti este un iaht cu o lungime de 85 de metri. Deținătorul său este un fost ciclist, participant la Jocurile Olimpice. Nava este concepută ca un spațiu de relaxare pentru sportivii de performanță, fiind dotată inclusiv cu facilități spa și piscină.

Amadea 2

Amadea este o navă de 106 metri despre care nu sunt cunoscute prea multe amănunte și care se remarcă prin bompresul masiv, care cântărește patru tone și are forma unui albatros.

Amadea

Yacht

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii