Noutăți

Cele mai frumoase festivaluri de flori din lume

 •  
 •  
 •  

Festivalurile de flori din diferite colțuri ale lumii atrag anual milioane de turiști dornici de a sărbători frumusețea naturii. Unul dintre cele mai mari festivaluri din lume este Bloemencorso – Parada Florilor, ce are loc anual pe străzile mai multor orașe din Olanda și Belgia. Acesta se organizează simultan în prima duminică a lunii septembrie, și este cunoscut în întreaga lume datorită imenselor caruri alegorice realizate în întregime din milioane de flori viu colorate și parfumate.

Bloemencorso3[6] Bloemencorso1[6]

 

Flower Parade Spalding” are loc în orașul Lincolnshire și a pornit ca o sărbătoare în cinstea Regelui George al V-lea și a Reginei Maria încă din anul 1935. De la prima organizare și până în prezent, festivalul s-a axat pe o singură floare, laleaua. Anual o săptămână întreagă îi este dedicată acestei minunate flori. Peste 100.000 de fire sunt folosite în fiecare an pentru a da viață acestui festival.

spalding2[2] spalding1[2]

 

Orașul italian Genzano este cunoscut în întreaga lume pentru festivalul “Infiorata”. Evenimentul se desfășoară an de an în a doua săptămâna a lunii iunie. Artiștii locali acoperă un întreg bulevard din oraș cu imense covoare din flori, inspirate din picturi religioase, opere de artă sau forme geometrice. După încheierea festivalului, elevilor din Genzano le este permis să distrugă impresionantele covoare de flori.

genzano1[2] genzano2[2]

Un festival similar are loc și într-o altă capitală europeană. La Bruxelles se desfășoară, o dată la doi ani, festivalul „Flower Carpet”. Ziua de 12 august este data la care centrul orașului este acoperit cu un imens covor realizat din milioane de flori. Begoniile și irișii sunt cel mai des folosite pentru aranjamentele florale a căror vizitare nu este gratuită, pentru a obține o vedere panoramică, turiștii trebuie să scoată până la 3 euro din buzunar pentru a urca pe una dintre clădirile din apropiere.

brussels1[2] brussels2[2]

Competiția florilor este un festival organizat anual, în a două zi de joi a lunii august, în orășelul Jersey, Statele Unite ale Americii. Festivalul mai cuprinde și multe evenimente culturale, fiind pricipala sărbătoare a regiunii.

jersey2[2]

rose-parade2[2] rose-parade3[3]

 

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

1 Comment on Cele mai frumoase festivaluri de flori din lume

 1. Bai copii! Stati asa!
  Pai astazi – de fapt ieri – au fost Floriile… Pai si nu-i spunem si noi “La multi ani!” lui Victor Ghiocel* Ponta?

  La multi ani, tuturor celor ce poarta nume de flori!

  * in liceu aveam un coleg (mai tigan el asa de felul lui ca aspect, tot reapectul), foarte simpatic, caruia ii mai spuneam din cand in cand “ghiocel”. 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii