Noutăți

Cele mai eficente plante pentru a ţine ţânţarii la distantă de locuinţa ta, în această vară…

  •  
  •  
  •  

De astăzi am intrat în cel mai călduros anotimp, perioadă în care ţânţarii, posibili purtători de bacterii şi viruşi, devin din ce în ce mai agresivi. Pentru că spray-urile anti-ţănţari găsite în comerţ conţin pesticide periculoase pentru sănătate, le putem înlocui cu plante şi alte metode naturale pentru a ne scăpa de neplăcuţii invadatori.

Regina nopţii, Garofita şi Petuniile

regina_
Le putem  pune la ferestre, balcon sau chiar în camere. Parfumul lor va ţine la distanţă ţânțarii de locuri în care sunt astfel de plante.

 

Lămâiul

lamai

Soiurile acide de lămâi sunt mai uşor de crescut în apartament şi formeaza  o barieră olfactivă eficientă contra ţănţarilor. Cu cât este mai cald afară, cu atât lămăiul va emana un miros mai puternic.

Rozmarinul

roymarin

Floricelele albastre ale rozmarinului nu ii lase pe tantari sa se apropie, dar exista si un dezavantaj: atrag o mulţime de albine si fluturi.

Gălbenelele

galbenele

Pe lângă cunoscutele efecte terapeutice, gălbenelele conţin şi o substanţă nocivă pentru ţânţari.

Condimentele

menta
Maghiran, mentă, cimbru, busuioc, mărar… Iata lista plantelor aromatice pe care le putem putem folosi pentru a scăpa de  vizitatorii nepoftiţi.  Acestea cresc din abundenţă în orice condiţii și le poti folosi punându-le la uscat în camere pe șifonier sau la ferestre.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii