Noutăți

Cele mai complexe torturi de nuntă din lume sunt preparate în Indonezia, unele având câțiva metri înălțime. Cum arată? Ca-n povești!

Una dintre cele mai faimoase cofetării din lume se află în Jakarta, Indonezia, fiind specializată în torturi de nuntă. În cunoscuta cofetărie indoneziană, care a debutat acum 24 de ani ca o mică afacere de familie, sunt preparate torturi având forme dintre cele mai diverse, de la pagode, la catedrale și castele medievale. Unele dintre torturile pregătite acolo au depășit înălțimea de… 6 metri.

b

Incredibilele prăjituri arată, de multe ori, asemenea clădirilor reale, fiind prevăzute cu turle, coloane, balcoane, bastioane, clopotnițe. La început, torturile fabricate acolo aveau un aspect comun, dar pe măsură ce nivelul de experiență al cofetarilor a sporit iar clientela a devenit tot mai pretențioasă, s-a ajuns, în momentul de față, la situația în care este necesar ca 24 de persoane să lucreze câte 12 ore pe zi, vreme de o lună, pentru a construi din frișcă și ciocolată o capodoperă comestibilă, de dimensiuni impresionante. După cum a relatat Daily Mail, prapararea unui tort durează 3-4 săptămâni, în cofetăria care funcționează astăzi sub brandul LeNovelle Cake.

j

Oricât de spectaculos ar arăta colosalele prăjituri, aspectul lor nu oferă decât într-o foarte mică măsură imaginea muncii migăloase pe care o depun artiștii cofetari. Cel mai mare tort comandat, vreodată, cofetăriei din Jakarta a avut o înălțime de 7 metri și o greutate de sute de kilograme.

k

Firește, cofetăria nu-și livrează produsele, la clienți, folosind mașini obișnuite. Cele mai complicate și mai mari torturi din lume sunt trasportate cu ajutorul unor camioane de construcție specială. Unele torturi-gigant nu pot fi cărate decât pe bucăți și asamblate, apoi, cu rapiditate, la fața locului. Pentru trasportul lor se folosesc câte cinci camioane iar asamblarea poate necesita munca a 8 angajați.

j

După asamblare, o echipă formată din cei mai buni cofetari se ocupă de remedierea micilor deteriorări apărute pe parcursul transportului la client, pentru ca tortul să arate perfect. Rezultatul muncii acestor oameni este fenomenal, după cum se poate, lesne, observa!

i

h

g

f

d

c

a

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.odditycentral.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii