Noutăți

Cele mai bune legume anticancer

Cancerul este o boală care se caracterizează prin dezvoltarea dezordonată a celulelor, care nu-și mai îndeplinesc funcțiile specifice în organism, iar ca și consecință a creșterii de țesut anormal, organismul slăbește, iar organul sau organele afectate nu mai funcționează normal.

S-a dovedit deja, în numeroase rânduri, prin vaste studii medicale, că alimentația influențează în mod direct atât prevenirea, cât și tratarea acestei boli, deoarece s-a descoperit că anumite alimente au proprietăți anti-cancerigene. Printre principalele alimente anti-cancerigene, putem întâlni o mare varietate de legume, care datorită conținutului lor ridicat de vitamine, minerale, antioxidanți și alți compuși, sunt un aliat puternic pentru a avea o sănătate perfectă și pentru a preveni această boală. O alimentație sănătoasă și echilibrată este fundamentală pentru sănătatea noastră. Să vedem în acest articol care sunt cele mai eficiente legume anticancer:

Morcovii

 Proprietățile anti-cancerigene ale morcovilor se datorează conținutului lor ridicat de betacaroten și carotenoizi, care sunt antioxidanți puternici și care ajută de asemenea la regenerarea celulelor.

Roșiile

 Roșiile crude conțin un compus numit licopen, care este un caroten și care pe lângă faptul că le conferă culoarea roșie, este relaționat cu prevenirea cancerului de prostată. De asemenea, conținutul lor bogat în vitamina A, vitamina C, și vitamina E și antioxidanți, poate ajuta la prevenirea și altor tipuri de cancer.

Ardeiul roșu

 Ardeiul roșu este cunoscut datorită multiplelor sale proprietăți benefice pentru sănătate, printre care se include efectul său anti-cancerigen, atribuit betacarotenului, capsaicinei și licopenului.Totodată, ardeiul roșu este o sursă bună de vitaminele A și C, care în combinație cu ceilalți compuși antioxidanți ajută la echilibrarea tensiunii sanguine și la controlul stresului.

Sfecla roșie

 Cunoscută ca fiind o legumă anticancerigenă foarte puternică, sfecla roșie este o sursă bogată de flavonoide, precum betanina. Diferite studii clinice au evidențiat puterea anticancerigenă a sfeclei roșii, mai ales atunci când este combinată cu alte legume ca de exemplu roșiile, ceapa sau castraveții. Proprietățile sale ajută la purificarea organismului, previn cancerul și bolile cardiovasculare.

Vinetele

 La fel ca celelalte legume de culoare violet, vinetele se caracterizează prin proprietățile lor anticancerigene, datorate conținutului lor bogat de antioxidanți, vitaminele A, C și E, fibre și seleniu.

Usturoiul și ceapa

 Aceste două legume sunt cunoscute datorită multiplelor beneficii pe care le oferă sănătății, printre care se remarcă proprietățile lor antibiotice, depurative și fortifiante pentru sistemul imunitar. Ambele sunt foarte bogate în alicină, care este un compus care acționează ca un purificator al ficatului, favorizând astfel eliminarea substanțelor toxice care se acumulează în sânge și în țesuturi, determinând astfel apariția cancerului.

Legumele crucifere

Varza, brocoli, varza de Bruxelles, conopida, guliile și ridichile se caracterizează prin faptul că conțin anumite elemente fitochimice precum flavonoidele, glucozinolații și disulfuranii, care le recomandă ca fiind alimente de bază în lupta contra cancerului. Aceste legume ajută la întărirea sistemului imunitar, elimină radicalii liberi și protejează celulele sănătoase.

Sursa: Ayurvedic-medica.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Cele mai bune legume anticancer

 1. De acord!Atata timp cat nu sunt modificate genetic!

 2. În lumea medicală se știe despre cancer că acesta apare în luni sau ani de zile și de asemenea că începe prin niște dereglări celulare la nivelul ADN-ului în care apar modificări minime iar ulterior mutații grave prin care celula nu iși mai poate urma cursul normal de creștere și dezvoltare, atunci rezultând cancerul.
  Comună tuturor cancerelor este prezența mutațiilor în ADN-ul celulelor tumorale. Aceste mutații se acumulează în timp, de aceea, cancerul este o boala a organismului în totalitate, deoarece deși există timp pentru ca organismul sa reacționeze, în cazurile diagnosticate acesta nu reușește să stopeze procesul.
  În mod normal, procesele oxidative doar ar grăbi îmbătrânirea organismului. Într-un organism sănătos, celulele cu proteine si membrane alterate de prezența oxidanților sunt programate genetic să moară, se sinucid , se numește apoptoză.

  În cancer acest lucru nu se întamplă. Avem niște celule alterate structural, dar această alterare este cunoscută și investigată mai ales la nivelul ADN-ului, proteinele si membranele celulare prezintă modificari minore.

  Este de presupus ca nu procesele oxidative în exces ar fi mecanismele predominante ale apariției cancerului, ci interferența unor substanțe cu moartea celulară programată a celulelor alterate.

  Bineînțeles ca diminuând stresul oxidativ prin alimentație bogată în antioxidanți, scădem procentul de celule defecte. Deci este binevenită alimentatia cu legume având aceste proprietăți. Aș fi adăugat și strugurii, conțin și ei de asemenea antioxidanți puternici (resveratrolul e mai bine cunoscut).

  Revenind la cauza dominantă a apariției cancerului, în țările cu alimentație foarte săracă, ar trebui sa fie cancer pe toate drumurile. De ce nu se întâmplă acest lucru?

  Poate pentru că nu trăiesc suficient de mult încât să acumuleze mutațiile respective? Poate că nu neapărat, sunt oameni longevivi în toate zonele. Omul se adaptează.

  Ne amintim, ca sunt descriși în mediul extern factori cancerigeni direcți, demonstrați cu dovezi. În cele mai multe laboratore, animalelor de experiență folosite pentru cercetarea cancerului, li se induce cancer utilizand anumite substanțe chimice, prin aplicare directa sau injectare, nu prin hrană.

  Știm că fumul de țigară produce cancer pulmonar.
  Vopseluri, azbest, produse petroliere.
  Virusuri, bacterii, boli autoimune, unele dintre acestea se complică pe termen lung cu o tumora malignă.

  Unii aditivi alimentari sunt cu adevărat un pericol public, însă întâlnim probabil aceeaşi situaţie precum la fumători, unii sunt rezistenţi, alţii nu. Cum să îi descoperim?

 3. Imi cer scuze, strugurii sunt fructe, nu legume.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii