AIM radionica curs online

Noutăți

Cele mai adânci stații de metrou din lume… Galerie foto

Staţia de metrou Arsenalinaia „Арсенальная”, este considerată cea mai adâncă staţie de metrou din lume, aflându-se la o adâncime de 105 metri . Pentru a putea urca într-o garnitură de metrou, navetiștii trebuie să coboare circa cinci minute o scară rulantă, aparent fără sfârșit. Adâncimea neobișnuită a stației este atribuită geografiei orașului Kiev; intrarea se află deasupra unei văi abrupte de lângă Nipru.

admiralteyskaya-metro-12 5796671638_7cf71b628a_b 9583385047_18e9e7d34d_b

A doua cea mai adâncă stație de metrou din lume este situată în Saint Petersburg, Rusia. Stația Admiralteyskaya, este situată la 86 de metri sub nivelul solului și are una dintre cele mai lungi scări rulante din lume, de peste 130 de metri.

Fosta Uniune Sovietică are unele dintre cele mai adânci stații de metrou subteran din lume. Stația Pobedy din Moscova se află la 84 de metri sub subteran, fiind și ea inclusă în acest top mai puțin obișnuit.

park-pobedy-12 park-pobedy-22 admiralteyskaya-metro-26

Și Coreea de Nord se poate mândri cu un sistem de metrou bine pus la punct și aflat foarte adânc sub pământ. În capitala Phenian, stațiile se află la adâncimi medii de 80 de metri. O coborâre până la aceste stații durează în jur de 4 minute, însă spre deosebire de cele construite în Europa, aici se pot auzi din boxe cântece patriotice, imnuri revoluționare și mobilizatoare în favoarea regimului de la Phenian.

pyongyang-metro-46 pyongyang-metro-59 pyongyang-metro-35

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii