Noutăți

Cel mai vechi mall din SUA a fost transformat într-o clădire de micro-apartamente. Cum arată astăzi?

Atunci când a fost construit, în 1828, Arcade Providence era primul mall din Statele Unite, adăpostind magazine la parter și etaje. Acum, o parte dintre magazine au fost transformate în 48 de mici apartamente. Ansamblul, localizat în Providence (Rhode Island) mai cuprinde, în prezent, o cafenea, restaurante și un salon de coafură.bClădirea are o arhitectură agreabilă, în stil clasic, de inspirație grecească, fiind prevăzută cu coloane și un atrium central. Apartamentele se află la etaj. Ele au suprafețe care variază între 20 de metri pătrați și 72 de metri pătrați. Cele mai multe dintre ele au o suprafață de 28 de metri pătrați.

g

Microapartamentele sunt solicitate, pentru închiriere, de către persoanele singure care se mută în oraș. De altfel, 27% dintre apartamentele închiriate în SUA sunt ocupate de către persoane ce locuiesc singure. Microapartamentele din fostul mall Arcade Providence sunt prevăzute cu toate cele necesare unei vieți confortabile.

h

Primul etaj a fost amenajat pentru locuințe, în vreme ce la al doilea etaj se află și spații de depozitare, în care locatarii își păstrează lucrurile pe care, din cauza dimensiunilor, nu le pot depozita în apartamente. De exemplu, bicicletele.

c

Cum de s-a închis vechiul spațiu comercial? Deoarece clădirea nu era prevăzută cu lifturi, cumpărătorii contemporani, cam comozi din fire, nu prea mai vizitau și magazinele aflate la etaj. Multe spații comerciale rămăseseră neînchiriate. În 2008, numărul celor care treceau pragul vechiului mall s-a diminuat sever. Până la urmă, s-a decis închiderea sa.

i

Peste ani de zile, clădirea a fost preluată de către un întreprinzător și parțial transformată în imobil de locuințe. Micro-apartamentele care au luat locul magazinelor sunt foarte apreciate și căutate de către chiriași, datorită poziției complexului.

Când se vor mai ivi și în România astfel de situații, în care vreun mall își va închide porțile, știm, de acum, ce ar fi de făcut, pentru valorificarea spațiului! d

j

e

1

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: www.businessinsider.com, ncarchitects.com

Imagini: ncarchitects.com, wikipedia.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii