AIM radionica curs online

Noutăți

CEL MAI UȘOR SATELIT DIN LUME a fost construit de către UN ADOLESCENT. Curând, micul satelit va fi lansat de către NASA!

Un adolescent din India a câștigat o competiție internațională în care concurenții trebuiau să construiască câte un satelit funcțional. Tânărul a reușit să construiască un dispozitiv care poate fi considerat cel mai ușor satelit din lume, iar NASA a fost de acord să îi și lanseze dispozitivul luna viitoare. Partea exterioară a satelitului este confecționată din polimeri de fibră de carbon, un material care are o rezistență foarte mare, la o greutate redusă.

b

Micul satelit, care l-a adus pe creatorul său pe locul întâi în competiție, a fost „botezat” KalamSat, după numele lui A.P.J. Abdul Kalam, cercetător indian în domeniul nuclear și fost președinte. După ce satelitul va fi poziționat în microgravitație, unul dintre obiective va fi testarea durabilității carcasei sale extrem de ușoare, imprimată prin tehnologia 3D. Micul satelit cântărește doar 64 de grame. El va fi utilizat în cadrul unei misiuni sub-orbitale de 4 ore, urmând a fi lansat de către NASA la data de 21 iunie.

a

„L-am proiectat pornind de la zero”, a declarat tânărul Rifath Shaarook pentru Business Standard. Cel mai ușor satelit din lume încorporează un mini-computer și un număr de opt senzori, necesari pentru a efectua măsurători legate de accelerația, rotația și magnetosfera Pământului.

c

Sursa: www.sciencealert.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii