Noutăți

Cel mai rapid automobil electric din lume, prezentat de către Tesla. Ce viteză maximă va atinge?

Foarte recent, cei de la Tesla au prezentat, după cum arată dailymail.co.uk, un prototip al unei mașini de la care așteptările sunt foarte mari, după datele oferite de către producător.  Este vorba, nici mai mult, nici mai puțin, despre cea mai rapidă mașină electrică ce a fost concepută vreodată. Va fi o mașină sport, care, după lansarea în producția de serie, va costa 200.000-250.000 de dolari, va putea transporta 4 pasageri și va avea o atonomie de peste 1000 de km, la o singură încărcare. Acest ultim aspect constituie un record, în domeniul autonomiei automobilelor electrice.

Aspectuosul automobil electric al celor de la Tesla prezintă un plafon retractabil transparent și va putea ajunge, după cum a precizat Elon Musk, de la 0 la 100 km/h într-o clipită, adică în doar 1,9 secunde. Cât privește viteza maximă, aceasta va fi de circa… 400 de km/h.

electric

Incredibilul Tesla Roadster, capabil de aceste performanțe, excepționale pentru o mașină electrică, va fi disponibil, în magazine, în anul 2020, susține Elon Musk. Noua versiune Tesla Roadster a fost descrisă cu prilejul prezentării unei alte realizări remarcabile a companiei: Tesla Semi – un camion electric, vehicul ce poate atinge suta de kilometri la oră în doar cinci secunde.

tesla, electric

Primul roadster al celor de la Tesla a fost lansat în anul 2008 iar automobilul sport nou prezentat reprezintă o variantă net îmbunătățită, pe care doritorii vor mai trebui să o mai aștepte 3 ani, spre a o putea achiziționa.

Formidabilul automobil electric realizat de către Tesla va fi capabil să-l întreacă cu mult, în privința vitezei maxime, pe automobilul chinezesc NIO EP9, care poate atinge „doar” 310 km/h. Mașina sport a celor de la Tesla dispune de trei motoare, dintre care două sunt localizate în spate, tracțiunea fiind integrală. Atunci când va ajunge și pe drumurile mioritice, noul Tesla Roadster va putea parcurge distanța Constanța-Sibiu și retur cu doar o încărcare, ceea ce e fantastic, pentru o mașină electrică.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii