AIM radionica curs online

Noutăți

Cel mai „plimbat” om din lume? Un pensionar american a vizitat 193 de țări ale mapamondului și 852 de locuri deosebite!

Don Parrish are vârsta de 73 de ani și este din Chicago (SUA). Pentru prima dată a călătorit în Germania, în anul 1965. De atunci și până acum s-a tot ținut de călătorii. A străbătut planeta în lung și-n lat, colindând prin 193 de state recunoscute de către Organizația Națiunilor Unite. A ajuns inclusiv în Somalia, Coreea de Nord, Madagascar și Insula Paștelui.

După ce a reușit să viziteze Reciful Conway (ce aparține Republicii Insulelor Fiji), Parrish a fost numit cel mai „umblat” dintre călătorii lumii, potrivit site-ului Most Traveled People. Pentru a atinge acest punct greu accesibil de pe harta lumii, temerarul călător a trebuit să închirieze o ambarcațiune, folosită pentru a străbate distanța de 280 de mile, care îl despărțea de îndepărtatul recif din Pacific.

Temerarul septuagenar american a trecut prin cele 26 de cantoane elvețiene, 16 landuri ale Germaniei și 85 subdiviziuni ale Rusiei. În Coreea de Nord a reușit să ajungă într-o vreme în care această țară mai fusese vizitată de doar câțiva americani, după confruntarea din anii ’50 între cele două state coreene.

?????????????????????????????????????????????

Coreea de Nord

După sute de călătorii, în anul 2011 Parrish a reușit să atingă Polul Sud geografic. La capătul celălalt al pământului a vizitat Finlanda, pentru a ajunge dincolo de Cercul Polar Arctic. Bărbatul a lucrat în domeniul telecomunicațiilor și, după spusele sale, întreaga carieră a tot economisit, pentru a-și putea finanța sutele de voiaje. Lista de călătorii a lui Don Parrish mai are și destinații nebifate, precum Insulele Scott, Insulele Bounty, Insulele Paracel, precum și Golful Guantanamo.

?????????????????????????????????????????????

Congo

Parrish se află printre cei 23 de oameni din lume care au reușit să ajungă în toate cele 325 de state, regiuni sau teritorii de pe lunga listă întocmită de către Travelers’ Century Club. Primul său voiaj de durată, cel din Germania anului 1965, a fost determinat de motive profesionale. Cât a lucrat acolo și-a propus să nu folosească nici măcar un cuvânt în limba engleză, lucru pe care l-a reușit.

Prima călătorie în jurul lumii a făcut-o în 1971, aventură care l-a costat cât o mașină nouă. A stat în afara SUA vreme de 11 ani iar vreme de un an a tot vizitat Statele Unite. Don Parrish spune că nu are alte obiceiuri costisitoare, în afară de călătorii. De altfel, duce un stil de viață destul de auster, pentru a-și drămui banii de călătorie. În unele zone ale lumii, în special cele sălbatice sau cele măcinate de conflicte inter-etnice sau inter-religioase a trebuit să accepte riscurile sau să-și angajeze gărzi de corp.

?????????????????????????????????????????????

Ghana

A fost primul turist care s-a avântat într-un Mogadishu (Somalia) sfâșiat de către război, a călătorit prin orașul natal al lui Saddam Hussein în timpul incursiunii armatei SUA în Irak și a fost găzduit de către pigmeii din Africa. Întrebat care este locul său preferat, Don Parrish a răspuns că acesta este… acasă.

?????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????

Mauritius

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii