Noutăți

Cel mai nou plan nebun al lui Elon Musk: un cip prin care să transmită muzica direct în creier

Startup-ul Neuralink al lui Elon Musk lucrează la un cip care va permite oamenilor să transmită muzică direct în creier. Musk a vorbit pentru prima oară despre cum compania sa va implementa cipuri în creierele oamenilor, pentru a realiza conexiuni directe cu computere, la singura prezentare a startup-ului, anul trecut.

Legat de Google Glass, tehnologia de atunci permitea vibrația oaselor craniului pentru a transmite sunet direct în urechea internă.

Acum n-ar mai fi vibrație, ci o percepție directă a muzicii. Deși nu se cunosc multe lucruri despre Neuralink, când informaticianul Austin Howard l-a întrebat pe Musk dacă putem asculta într-o zi muzică direct printr-o astfel de interfață – transmiterea ei direct în creier, cu alte cuvinte, fără căști necesare – Musk a răspuns “da”…

În timp ce unele căști de înaltă tehnologie au promis să emită muzică „direct în creierul tău”, acest cip chiar va reuși acest lucru.

El va trimite vibrații în craniu, nu stimulând neuronii din creier. Arată că un cablu USB-C și va putea oferi o ”transmisie de date” în creier, conform Indepedent. Startup-ul Neuralink are programată o nouă prezentare pe 28 august.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii