Noutăți

Cel mai mare soare artificial din lume a fost construit în Germania. Generează o cantitate de lumină de 10.000 de ori mai intensă decât cea naturală

  •  
  •  
  •  

Oamenii de știință germani au terminat de construit cel mai mare soare artificial din lume. Dispozitivul dispune de 149 de spoturi luminoase industriale, fiecare dintre acestea având de aproximativ 4000 de ori mai multă putere decât a unui bec mediu aflat în locuințele noastre. Când acest soare artificial este pornit, generează o cantitate de lumină de 10.000 de ori mai intensă decât cea naturală care ajunge pe Pământ!!!

Acest soare artificial consumă o cantitate mare de energie în momentul în care este alimentat. Doar patru ore de funcționare consumă la fel de multă energie electrică ca o locuință normală într-un an de zile.

Care este scopul acestui experiment? Potrivit celor de la Synlight, compania dezvoltatoare a proiectului, primul obiectiv este acela de a determina o configurare optimă necesară utilizării luminii solare pentru alimentarea și producerea combustibilului pe hidrogen, o potențială sursă de combustibil ecologic atât pentru autoturisme cât și pentru avioane.

Synlight_Totale_1024

Cu mici modificări, motoarele cu ardere internă pot fi adaptate pentru a utiliza hidrogen lichid drept combustibil. În prezent hidrogenul înmagazinat permite o autonomie de 200km.

Am avea nevoie de miliarde de tone de hidrogen, asta dacă ne dorim să conducem avioane și mașini pe combustibil fără emisii de CO2“, a explicat Bernard Hoffschmidt, unul dintre principalii promotori ai experimentelor.

În viitor, instalația o să poată fi utilizată și pentru a testa durabilitatea pieselor folosite în echipamentele spațiale, oamenii de știință dorind să vadă cum reacționează acestea la radiațiile solare.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii