Noutăți

Cel mai mare mozaic antic din lume!!!

  •  
  •  
  •  

Un mozaic de 850 de metri pătrați a fost descoperit în urmă cu nouă ani, în timpul construcției unui nou hotel în Antakya, Turcia.

Arheologii de la fața locului cred că lucrarea geometrică a decorat odată podeaua unei clădiri publice din orașul anterior Antiohia, unul dintre cele mai importante orașe din Imperiul Seleucid.

Deși segmente vaste ale mozaicului original sunt încă intacte, altele s-au ondulat și au dispărut din cauza unei serii de cutremure în anii 526 și 528 d.Hr.

Arheologii au colaborat cu arhitecții pentru a păstra lucrările antice în timpul construcției unui muzeu-hotel din jur. Nu s-au utilizeat utilaje, deoarece au existat temeri că ar putea deteriora artefactele delicate.

Proiectul de recuperare a mozaicului a avut loc sub continua supraveghere a oficialilor de la Muzeul din Hatay.

O platformă conectată la coloane structurale este acum deasupra mozaicului și au fost construite puncte de vizualizare specificate ca o modalitate de a permite vizitatorilor să vadă capodopera de jos.

Spațiul expozițional are o suprafață de 17.000 de metri pătrați. Muzeul hotelului include și o podea veche de marmură de 3.000 de metri pătrați, care a fost descoperită pe situl arheologic.

Provincia Hatay găzduiește deja mozaicuri din perioada romană.

Antiohia, care se află în apropiere de situl arheologic Zeugma/Samandag, are o colecție considerată a doua ca mărime din lume, după Tunis, o distincție râvnită de „cel mai mare muzeu al mozaicurilor din lume”, care a fost deschis în orașul Gaziantep.

Foto Wikimedia commons


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii