Noutăți

Cel mai lung pod maritim din lume a fost inaugurat în China (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Cel mai lung pod maritim din lume a fost inaugurat în această săptămână în China, podul legând Hong Kong și Macao de orașul Zhuhai. Construcția podului Hong Kong-Zhuhai-Macao, care măsoară aproximativ 55 de kilometri, a durat nouă ani și se întinde de-a lungul estuarului râului Pearl și va reduce timpul de călătorie între Hong Kong și Zhuhai de la trei ore la 30 de minute. Totuși, șoferii obișnuiți nu vor putea să-l conducă, pentru tranzitarea sa fiind nevoie de un permis special. Potrivit CNN, majoritatea șoferilor vor trebui să parcheze autoturismele înainte de pod și să-l treacă cu un autobuz de transfer. O cursă de tranzit costă în jur de 8 dolari de persoană.

Podul este un proiect comun între Hong Kong, Macao și provincia Guangdong. The Guardian notează faptul că podul este de așteptat să servească ca o modalitate de a integra cele două regiuni administrative speciale în China și de a forma un centru tehnologic care în viitor să concureze cu regiunea Silicon Valley din SUA.

Podul se află într-o regiune cunoscută sub denumirea de Greater Bay Area din China, care, se mândrește cu o populație de aproximativ 67 de milioane de locuitori și un PIB de 1,5 trilioane de dolari, la fel ca cel al Coreei de Sud, fiind una dintre cele mai bogate regiuni ale Chinei.

“Podul servește ca o legătură între Hong Kong, Macao și alte orașe din Guangdong. Este un simbol al zonei care va ajuta și impulsiona economia “, a declarat consilierul executiv din Hong Kong, Wong Kwok-kin.

Structura masivă este primul proiect major de îmbinare a podurilor și a tunelurilor maritime din China și este alcătuit din trei poduri suspendate de cabluri cu deschideri de la 280 metri până la 460 de metri, două insule artificiale și un tunel de aproape 5 kilometri lungime. Podul a fost construit să reziste la taifunuri, vânturi puternice şi la cutremure de până la 8 grade pe scara Richter. Construcția podului a costat 20 de miliarde de dolari.

sursa: https://eu.usatoday.com/story/news/2018/10/22/worlds-longest-sea-bridge-china-hong-kong-macau/1728927002/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii