Noutăți

Cel mai ingenios panou fotovoltaic: are formă de floare, se orientează sigur după soare și e cu 40-50% mai eficient decât panourile solare clasice!

  •  
  •  
  •  

Smartflower este un tip de panou solar revoluționar care, spre deosebire de panourile fotovoltaice clasice, se mișcă cât este ziua de lungă. Este inteligent, mobil, adaptabil, reacționează la mediu și se rotește după soare. Ba își mai și închide „petalele”, când plouă. Ce mai… Este, în anumite privințe, la fel ca o floare vie!

c

Unitatea fotovoltaică portabilă imită comportamentul anumitor flori (cea mai cunoscută dintre ele fiind floarea-soarelui) prin rotirea inflorescenței și mișcarea „petalelor” modulului pe toată durata unei zile-lumină.

e

Acest concept ingenios permite, potrivit Smartflower Energy Technology – Austria, ca sistemul să fie cu 40 până la 50% mai eficient decât panourile fotovoltaice tradiționale, care tind să fie limitate în captarea emisiei solare de către înclinația lor fixă, stabilită de către personalul care le montează.

a

Pornind de la caracteristicile sale, se poate spune că sistemul Smartflower este proiectat pentru furnizarea de energie de electrică în gospodăriile obișnuite sau pentru exploatarea sa de către companiile de mici dimensiuni.

g

Spre deosebire de panourile fotovoltaice clasice, care în anumite condiții pot avea chiar un aspect mai puțin plăcut, noul sistem conceput sub formă de floare are o estetică și o atractivitate deosebită, generând un interes maxim din partea privitorului atunci când începe să se miște, pentru a căuta poziția cea mai potrivită față de astrul zilei.

d

„Ziua de muncă” a oricărui sistem Smartflower începe la răsăritul Soarelui, atunci când își desface larg „petalele” fotovoltaice. Sistemul este prevăzut cu perii menite să îndepărteze, la deschiderea sau închiderea „inflorescenței”, orice urmă de praf sau impuritate, care i-ar putea diminua eficiența în generarea de energie electrică.

f

Ingeniosul sistem își schimbă poziția necontenit, pe parcursul zilei, întorcându-se cu fața către Soare, pentru ca razele solare să cadă într-un unghi de 90 de grade, pe suprafața sa. „Petalele” fotovoltaice se pliază la lăsarea nopții sau atunci când senzorii detectează un vânt puternic sau alte fenomene meteo care ar putea provoca daune celulelor fotovoltaice, cum ar fi grindina.

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii