Noutăți

Cel mai înalt pod din lume – Podul Nemuritorilor (Foto)

  •  
  •  
  •  

Podul este situat în Munții Galbeni, cunoscuți și sub numele de Huangshan în China.

Este cel mai vechi exemplu de formațiune paleo-metamorfică din perioada Cambriană din estul Chinei. Cunoscută sub numele de Complexul Taishan, această formațiune conține roci magnetizate, metamorfice și sedimentare, precum și intruziuni de alte origini în timpul erei arheene.

Ridicarea regiunii a început în epoca proterozoică; până la sfârșitul Proterozoicului, a devenit parte a continentului.

Podul conectează două stânci la o altitudine de 1320 de metri deasupra nivelului mării.

Până în 1987, localnicii au fost nevoiți să treacă peste prăpastie de-a lungul vechii poteci suspendate, mulți dintre ei au căzut – de aici și numele „podul nemuritorilor”.

Construcția actuală a podului este sigură pentru pietoni, dar fosta faimă proastă a acestui loc a rămas.

Aşezarea umană a zonei poate fi dovedită încă din perioada neolitică. În acest timp, în apropierea muntelui au apărut două culturi, cultura Dawenkou la sud și cultura Longshan la nord.

Huangshan însemnând literalmente Munții Galbeni, este un lanț muntos din sudul provinciei Anhui din estul Chinei.

Inițial a fost numit „Yishan” și a fost redenumit din cauza unei legende conform căreia împăratul Xuanyuan a făcut odată alchimie aici. Vegetația de pe zonă este cea mai groasă sub 1.100 de metri, copacii crescând până la linia copacilor la 1.800 de metri.

Munții s-au format acum peste 100 de milioane de ani. În acest timp, ei și-au schimbat forma de mii de ori datorită trecerii ghețarilor, inspirând mulți poeți și regizori.

Zona este bine cunoscută pentru peisajele sale, apusurile de soare, vârfurile de granit cu forme deosebite, pinii Huangshan, izvoarele termale, zăpada de iarnă și priveliștile norilor de sus.

Huangshan este un subiect frecvent al picturilor și literaturii tradiționale chineze, precum și al fotografiei moderne. Este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și una dintre principalele destinații turistice ale Chinei.

Foto domeniu public


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii