Noutăți

Cel mai important centru de cercetare în bolile neurologice la copii s-a inaugurat la Sibiu

10 milioane de euro au fost investiți în aparatură de ultimă oră pentru cel mai important centru de cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii, în România. Centrul s-a deschis în cadrul Spitalului de Pediatrie din Sibiu și a fost inaugurat sâmbătă, 21 noiembrie. În acest spital sibian sunt tratați în prezent copii din județ, precum și din județele limitrofe – Alba, Hunedoara și Vâlcea.

“Acest proiect a putut fi realizat doar cu sprijinul remarcabil și consistent al Primăriei Sibiu”, a declarat prof. dr. Mihai Neamțu, coordonatorul proiectului, la inaugurare. “A durat trei ani până când a fost construit și dotat .”

o-PARENTS-DONT-LISTEN-TO-DOCTORS-facebook
Cele cinci compartimente sunt: neuroradiologie, genetică, boli metabolice și cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, neurologie pediatrică, cercetare în neurofiziologie și polisomnografie, telemedicină și educație medicală. Aici vor putea fi tratați copiii, dar se vor putea studia și bolile lor neurologice. În laboratoarele centrului se va putea face și cercetare pentru a depista noi medicamente.

Centrul are doar 75% din cadrele medicale de care are nevoie. Până la finalul anului se vor angaja încă 15 cadre medicale, iar alte 15 vor fi angajate în viitor.

Spitalul-de-Pediatrie-Sibiu-640x360surse: agerpres, stiridesibiu.com

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii