Noutăți

Cei mai mulți laureați ai premiului Nobel provin de la Universitatea Stanford

Stanford este universitatea care a dat cel mai mare număr de laureați ai premiilor Nobel în acest secol, scrie ziarul ‘Le Figaro’, citând un top alcătuit de publicația ‘Times Higher Education’, cunoscută în special pentru palmaresul mondial al universităților (World University Rankings, WUR) pe care îl difuzează anual în colaborare cu firma Quacquarelli Symonds.

Universitatea Stanford este în top, cu un punctaj de 3,16, urmată de Columbia University, cu 2,5 puncte și University of California Berkeley, cu 2,25 puncte. Locul patru este ocupat, la egalitate de scor — 2 — de Princeton University și University of Chicago.

Times-Higher-Education-Ranking-Pic1‘Times Higher Education” a publicat și un clasament pe naționalități al câștigătorilor premiilor Nobel din secolul nostru, în care prima poziție revine tot SUA, cu un scor de 29,8, pe locurile următoare, la mare distanță, situându-se Marea Britanie (cu 6 puncte) și Japonia (cu 4,3 puncte), anunţă agerpres.

Clasamentul, realizat în pregătirea World Academic Summit, importantă reuniune a mediilor academice de pe glob, care va avea loc în Australia începând din 30 septembrie, este dominat categoric de instituții de învățâmânt superior din SUA, care ocupă opt din totalul celor zece locuri. Singurele două centre universitare din afara SUA care apar în top, pe ultimele locuri, sunt: Technion Institute of Technology din Israel și Max Planck Society din Germania.

medalia-nobel
Premiile Nobel
au fost create de savantul și omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833 – 1896), inventatorul dinamitei (1867), care, prin testament, a întemeiat o fundație cu scopul ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an “sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității”. (wikipedia)

surse: agerpres, wikipedia, Sanford Univeristy


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii