Noutăți

Cea mai veche piramidă din lume, ascunsă într-un deal din Indonezia? (Video)

  •  
  •  
  •  

Pe vârful unui deal din provincia indoneziană Java se află rămășițele unui complex masiv de structuri din piatră. Această splendoare arheologică este descrisă ca fiind cel mai mare sit megalitic din Asia de Sud-Est.

Însă coloniștii nu ar fi putut ghici că, de fapt, cea mai mare minune de la Gunung Padang este ascunsă, îngropată adânc sub picioarele lor.

Rezultatele unor cercetări recente, prezentate în 2018 de o echipă de savanți indonezieni, indică faptul că Gunung Padang ar putea adăposti cea mai veche piramidă din lume.

Studiile, derulate de-a lungul mai multor ani, sugerează că Gunung Padang nu este doar un deal, ci un ansamblu stratificat de structuri arhaice, ale căror fundații au o vechime de cel puțin 9.500 de ani.

Studiile noastre dovedesc că structura acoperă cel puțin 15 hectare. Gunung Padang are, de fapt, rădăcini mult mai adânci decât se crede”, au scris cercetătorii.

Folosind o combinație de metode de prospectare – inclusiv georadarul, tomografia seismică și săpăturile arheologice – echipa a ajuns la concluzia că Gunung Padang nu este doar o structură artificială, ci un ansamblu de construcții edificate în perioade preistorice consecutive…

Mai mult: Incredibilia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii