Noutăți

Cea mai „tăcută“ cameră din lume a fost dezvoltată de Microsoft şi a costat un milion şi jumătate de dolari

Camera dezvoltată de cei de la Microsoft este considerată cel mai liniştit şi tăcut loc din lume. Aceasta a costat un milion şi jumătate de dolari şi a intrat în Cartea Recordurilor. Majoritatea celor care au intrat acolo nu au putut să stea mai mult de 45 de minute în interior.

În campusul Redmond al Microsoft regăsim cel mai puţin zgomotos loc din lume. Această cameră este folosită de companie pentru multe dintre proiectele sale, printre care şi calibrarea căştilor sau a face sunetul produs de click-ul mouse-ului să sune cum trebuie.

Potrivit celor de la Daily Mail, tocmai datorită faptului că niciun sunet nu poate pătrunde din exterior în această cameră, cei care au ocazia să intre acolo nu pot sta mai mult de 45 de minute.

Cei care au intrat în această încăpere au susţinut că nu s-au simţit confortabil cu faptul că reuşeau să îşi audă respiraţia şi chiar sunetele produse de stomac.

„Unii au intrat şi au ieşit doar după un minut. Oamenii nu pot face faţă, deprivarea de aceste simţuri le afectează pur şi simplu creierul”, a explicat Hundraj Gopal, inginer în cadrul Microsoft.

Această cameră este şi în centrul unui record mondial. Cel mai mult, o persoană a rezistat să stea în această cameră 45 de minute. Eliminarea totală a zgomotului a costat nu mai puţin de un milion şi jumătate de dolari.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii