Noutăți

Cea mai scumpă căsuță din lume, pentru păpuși, costă peste 8 milioane de dolari. Vezi cum arată la interior (galerie foto)

Astolat Dollhouse, un adevărat castel pentru păpuși, costă mai mult decât un apartament de lux din centrul New York-ului, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume.

Inedita căsuță de păpuși a fost evaluată la incredibila sumă de 8.5 milioane de dolari. „Dispune” 29 de camere și 10.000 de piese de mobilier în miniatură, șeminee, vitralii, tablouri, oglinzi, bijuterii în miniatură, din aur, covoare fine și țesături. Toate aceste obiecte au fost realizate manual, meticulos, de către artista specializată în miniaturi Elaine Diehl, în 13 ani de zile. Marea jucărie a fost finalizată în 1987.

Castelul înalt de 2, 74 de metri a fost inițial expus în cadrul muzeului Diehl din Sedona, Arizona. În anul 1996 a fost achiziționată de către colecționarul de artă L. Freeman și mutat la Muzeul Nassau County of Art. Freeman a adus o mulțime de modernizări interiorului jucăriei, circa 30.000 de piese din interior fiind schimbate. Din păcate, în prezent, castelul pentru păpuși nu este expus publicului în permanență pentru a fi văzut.

astolat-dollhouse-castle-16 astolat-dollhouse-castle-172 astolat-dollhouse-castle-152 astolat-dollhouse-castle-132 astolat-dollhouse-castle-122 astolat-dollhouse-castle-82 astolat-dollhouse-castle-72 astolat-dollhouse-castle-62 astolat-dollhouse-castle-52 astolat-dollhouse-castle-42 astolat-dollhouse-castle-32 astolat-dollhouse-castle-146 astolat-dollhouse-castle-22

 

sursa:amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii