Cunoaste lumea

Noutăți

Cea mai rară și scumpă pisică din lume: jumătate Abyssiniană, jumătate Râs african. N-o să-ți vină să crezi cât costă un pisoi CARACAT!

  •  
  •  
  •  

Cea mai rară și mai scumpă rasă de pisică din lume se numește Caracat și a apărut din încrucișarea pisicilor Abyssiniene cu felinele Caracal. Caracalul (râsul african) este o felină sălbatică admirată de mii de ani pentru frumusețea și eleganța sa. Egiptenii antici dezvoltaseră un adevărat cult pentru aceste feline, care apar și în străvechile reprezentări murale. La chinezi, Caracalul era considerat un dar de mare preț. Era o mare onoare să primești o astfel de felină din partea familiei imperiale.

Caracal – „Râs african”

Astăzi, unii dintre iubitorii de pisici și-au procurat astfel de feline aristrocrate iar câteva firme de profil le vând drept animale de companie. Caracalul de rasă pură are, însă, un inconvenient destul de mare. Fiind o specie provenită din sălbăticie, are momentele sale de agresivitate. Poate cam dese!

Agresivitatea apare chiar și atunci când felinele de acest fel au fost crescute de generații în preajma omului. De fapt, agresivitatea crescută a Caracalului este și unul dintre motivele pentru care a fost creată rasa de pisică numită Caracat, în urmă cu nouă ani.

caracat-z

Pisicile din rasa Caracat sunt la fel de elegante precum Caracalul, părintele lor din sălbăticie. I se aseamănă acestuia și la statură. Pot crește, în înălțime, până la o jumătate de metru, atingând greutatea de 15 kilograme. La prima generație, aceste feline rezultate din metisarea pisicii Abyssiniene cu sălbaticul Caracal prezintă specificele smocuri de păr de culoare neagră situate deasupra urechilor.

Sunt prezente, de asemenea, și ghearele lungi și teribil de ascuțite, moștenite de la Caracal, iar sunetele pe care le emit aceste frumoase pisici aduc mai degrabă cu țipetele scoase de către ascendenții lor din sălbăticie, decât cu mieunatul mâțelor obișnuite. Aceste însușiri dispar la următoarea generație.

caracat-2

Ar mai trebui specificat un ultim și important detaliu: prețul. O pisicuță Caracat costă peste 23.000 de dolari. Dragostea pentru pisicile aristocrate trece, deci, prin… buzunare. Caracat tinde să devină un semn al prosperității deținătorului. Nu știm cât de pricepute sunt aceste mâțe la vânătoarea de șoareci, dar cu siguranță fac parte dintr-o rasă cu totul specială!

caracat-y

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.odditycentral.com

Imagini: www.odditycentral.com, menandfelines.wordpress.com, www.indiegogo.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii