Noutăți

Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor. Ce este acolo?

“Cel mai nou pâmânt românesc oferă peisaje care îţi taie respiraţia. Totuşi, cel puţin pentru moment, locuirea acestui teritoriu şi simpla vizitare a lui sunt interzise.” anunţă greatnews.ro.

Insula oferă imagini spectaculoase, chiar şi de la depărtare! Dorinţa de explorare a acestui colţ de rai este în creştere, dar autorităţile încă menţin acest teritoriu sub protecţie.

Guvernul României a declarat zona: rezervație a biosferei și a interzis popularea insulei, încă din anul 1938. În prezent este interzis și accesul turiștilor.

sacalin-700x429Insula Sacalin, văzută de sus. Foto: pinteres.com

Insula Sacalin este o insulă nouă (s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani, potrivit site-ului Rezervației Deltei Dunării), în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.

sacalin-edu-soft

Insula Sacalin era formată inițial din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Cu timpul, cele două s-au unit și au format o masă unitară de pământ, cu o suprafață de 21.410 hectare.

Insula Sacalin GoogleInsula Sacalin văzută de Google Earth

O mare varietate de păsări, mamifere și reptile populează insula. Aici se găsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

sahalin-drumInsula Sacalin, harta credit baltidepescuit.ro

Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare: una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sacalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.

Insula Sacalin nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific. (greatnews.ro)

sursa: wikipedia, greatnews.ro, baltidepescuit.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor. Ce este acolo?

 1. Torofias Maria Mariana // 18 septembrie 2015 at 20:14 // Răspunde

  O minunatie a naturii,pe langa multe altele,pentru care trebuie sa iubesti Romania.

 2. Lucian Stefan // 3 martie 2016 at 10:55 // Răspunde

  Este un liman, nu o insula.
  In general formeaza structura unei peninsule aluvionare legata de tarm printr-un liman foarte lung. Cu timpul probabil ca aces liman se va lati si structura de azi va deveni o prelungire a uscatului in mare.
  Este bine ca o protejeaza.

 3. cristian c. n. // 4 martie 2016 at 19:32 // Răspunde

  Ar fi bine sa nu suferim de mancarimi in fund,si sa o lasam chiar si nevizitata.E suficient sa apara unul care va vrea sa faca plaja acolo,ca imediat apare un altul care va construi un beach bar.

 4. Am vizitat insula in timpul unei sederi in Delta Dunarii,localnicii te duc acolo daca vrei,insa nu ai sansa sa o vezi daca esti in cadrul unui tur turistic.

 5. Dr. Vasile Parascan // 7 mai 2016 at 18:49 // Răspunde

  Aşa cum corect afirmă mai sus un comentator, este un LIMAN şi nu o insulă, cu o suprafaţă apreciată între 300 şi 500 de hectare şi nu 21.410, cât stupiditatea autorului postării afişează!

  • viorel iancu // 26 iunie 2016 at 12:02 // Răspunde

   Insula Sacalin este o insulă nou formată, în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării. Inițial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Însă cu timpul cele două s-au unit și au format o masă unitară de pământ cu suprafață de 21.410 hectare.

   Prima menționare a insulei Sacalin, cu un singur nucleu, a fost într-o hartă rusească întocmită în anul 1771 în timpul confruntărilor cu Imperiul Otoman pentru impunerea supremației la gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Sub egida Comisiunii Europene a Dunării, în anul 1856 căpitanul Thomas Spratt a realizat a nouă hartă, în care insula Sacalin apărea cu două nuclee submerse. În anul 1924, cercetătorii români au efectuat noi măsurători și au constatat că lungimea insulei a ajuns la 10 kilometri, pentru ca în 2015, lungimea să fie de 19 kilometri.[1]

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii