Noutăți

Cea mai neobișnuită paradă din lume are loc în Columbia

Jeep-ul este mijlocul de transport cel mai folosit în Columbia pentru transportul pasagerilor și al mărfurilor, mai ales de micii fermieri. Jeepuri Willys au fost introduse pentru prima dată în Columbia în 1946, după sfârșitul Celui de-al Doilea Război Mondial. Armata americană a avut jeep-uri nefolosite sau recondiționate în America Centrală, la prețuri de chilipir, după ce arsenalul militar a fost modernizat. Un număr impresionant de astfel de vehicule au fost achiziționate asttfel de către agricultorii din cadrul departamentului Quindío din vestul Columbiei.

De aici până la organizarea celei mai neobișnuite parade, folosind jeep-urile cumpărate în decursul timpului, nu a mai fost decât un pas…

 

masini9

masini8

În unele zone în care nu există curent electric, motorul mașinilor este folosit pentru a pompa apă sau pentru a genera curent electric. generatoare. Deși mare parte dintre ele au trecut prin război, jeep-urile, sunt încă funcționale iar posesorii lor se mândresc cu ele și se întrec anual, într-o paradă unică în lume. Gazda este localitatea Yipao, a cărei străzi principale este tranzitată de câteva zeci de jeep-uri încărcate până la refuz cu tot felul de obiecte, câștigător fiind declarat jeep-ul cu cea mai mare cantitate de lucruri transportate și așezate cât mai armonios.

masini6 masini5 masini4 masini3

masini2 masini1

Festivalul atrage mii de turiști, în special din Statele Unite, foști militari dornici să își revadă mașinile pe care le conduceau pe câmpul de luptă.

 

 

sursa: amusinplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii