Noutăți

Cea mai mică monedă din lume a fost lansată în Elveția

Cea mai mică monedă din lume a fost turnată în Elveția, pe ea apare chipul Laureatului Premiului Nobel în Fizică Albert Einstein, cu limba scoasă, potrivit unei declarații postată pe site-ul Monetăriei Elveţiene.

Albert Einstein este omul momentului în Elveţia, el a apărut pe noua monedă, lansată de Monetăria Elveţiană, considerată ca fiind moneda de cele mai mici dimensiuni din lume.

Reversul monedei prezintă inscripția Helvetia – simbol al Elveției, precum și o cruce. Moneda este din aur şi cântăreşte 0,063 de grame, fiind ambalată în capsule de metacrilat transparent, însoţită de broşuri de prezentare în limbile engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Monetăriei Elveţiene şi casierului central.

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Cea mai mică monedă din lume a fost lansată în Elveția

  1. cea mai mica moneda de aur emisa in Transilvania a fost cea de 1/16 ducat de 0,21 gr. aur (1778.H.S.), adica 5 asemenea monede faceau un gram de aur !!, Iar cea mai mare era de 100 de ducati de 345 de grame (1674,1676,1677,)-Fagaras, adica trei asemenea monede cantareau un kilogram de aur !!! . Transilvania mai are mult aur , iar strainii doresc cu ardoare sa-l exploateze !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii