Noutăți

Cea mai mare viteză de internet din lume permite descărcarea într-o secundă a o mie de filme la rezoluţie HD (Video)

Cercetătorii australieni au doborât recordul mondial al vitezei de internet, atingând o viteză ce permite utilizatorilor descărcarea a 1.000 de filme HD într-o singură secundă.

O echipă formată din cercetători de la trei universităţi de top din Australia (Monash, Swinburne şi RMIT) a atins viteza de 44,2 terabiţi pe secundă prin folosirea unui dispozitiv care înlocuieşte aproximativ 80 de lasere infraroşii, care se găsesc în actualele echipamente de telecomunicaţii, cu un singur element, numit ”micro-comb”, arată BBC.

Acest element a fost apoi plasat într-o infrastructură deja existentă în Melbourne, similară cu cea utilizată de Reţeaua Naţională de Broadband a Australiei (NBN), şi folosit pentru a transfera date între două centre din oraş.

Rezultatul a fost cea mai mare cantitate de date produsă vreodată de un singur microcip optic (care este utilizat în reţelele actuale de fibră optică din întreaga lume).

Cercetătorii au spus că speră ca acest rezultat să fie văzut ca o fereastră către felul în care conexiunile la internet vor arăta în curând…

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii