Noutăți

Cea mai mare seră de sticlă și cea mai înaltă cascadă de interior din lume. Parcul de un miliard de euro

  •  
  •  
  •  

Un oraș grădină, Gardens by the Bay este un parc situat în centrul orașului Singapore, cu o suprafață de 101 hectare. Este construit urmând forma unei orhidee, plantă simbol a acestei zone. Este primul Oraș Grădină Tropicală din lume.

Parcul este format din trei grădini: Bay South Garden, Bay East Garden și Bay Central Garden, situate în vecinătatea mării.

120607010620-gardens-bay-panoramic-horizontal-large-gallery
Proiectul a fost deschis publicului în august 2005 de către premierul Lee Hsien Loong și a fost realizat de mai multe firme de arhitectură și design: Wilkinson Eyre Architects, Atelier Ten și Atelier One. Construcția acestuia a costat peste un miliard de dolari!!!

Aici a fost realizată cea mai mare seră de sticlă din lume, cum este consemnat în Guinness World Records 2015, unde pot fi admirate flori și plante din regiuni semi-aride și din zona Mării Mediterane.

Cloud_Forest,_Gardens_by_the_Bay,_Singapore_-_20120617-03

Spațiul dedicat plantelor din zonele muntoase tropicale ce se regăsesc în mediul lor natural la 2.000 de metri deasupra nivelului mării, este reprezentat aici de un “munte” de 35 m înălțime acoperit cu vegetație luxuriantă. Aici este construită cea mai înaltă cascadă de interior din lume.

Pentru a ajunge în vârful muntelui, vizitatorii folosesc un lift și odată ajunși la destinație au posibilitatea să facă o plimbare de-a lungul unei pasarele, având o vedere de sus a muntelui.

mbtb1

Peste 1000 de plante de deșert, cu aproximativ 100 de specii și varietăți diferite se regăsesc în Pavilionul Soarelui.

Gardens-by-The-Bay-by-Grant-Associates-14-flower-dome

Un loc unic, cu milioane de vizitatori din toate colțurile lumii. Copii sunt cei mai fericiți, ei având parte și de zone special amenajate pentru a participa la diferite activități potrivite cu vârsta lor.

item_1.thumbnail.carousel-img.740.416

maxresdefault

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: gardensbythebay.com.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Cea mai mare seră de sticlă și cea mai înaltă cascadă de interior din lume. Parcul de un miliard de euro

  1. Pentru referinta, Singapore este o metropola Singaporeana sau sud-est asiatica, nu Australiana. Singapore este situat in sudul Malayziei.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii