Noutăți

Cea mai mare groapă realizată de om. Mina de diamante din Siberia care pune în pericol avioanele

  •  
  •  
  •  

Mina de diamante “Diamond City” este situată în Siberia de Est, în apropierea orașului Mirny. Aceasta este cea mai mare și adâncă groapă realizată de om, având 500 de metri adâncime și un diametru de peste 1.200. Este atât de mare încât traficul aerian este interzis deasupra sa după ce 2 elicoptere s-au prăbușit în interior, fiind atrase de vârtejul descendent de aer extrem de puternic ce se crează în mină. Craterul face ca orașul Mirny din apropiere să pară lovit de un imens meteorit, însă nu este deloc așa. Mina este deținută în prezent  de compania rusă Alrosa, societate care produce pe an aproximativ un sfert din producția totală de diamante din lume. În medie, doar de la această mină sunt extrase anual aproximativ două milioane de carate de diamante brute, valoarea totală a acestora fiind de cel puțin 30 de milioane de euro.

Mina de diamante a fost descoperită de trei geologi ruși -Yuri Khabardin, Ekaterina Elagina și Viktor Avdeenko, iar exploatarea efectivă a început la un deceniu după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în anul 1955. Potrivit istoricilor, diamantele de aici au ajutat la reconstrucția țării și transformarea Rusiei într-o superputere globală care să rivalizeze cu SUA.

diamante5 diamante4 diamante2

Mina din Siberia este una dintre cele mai dure locuri de extragere a diamantelor din lume. Condițiile meteorologice extreme fac ca viața minerilor de aici să fie grea. Iernile pot dura până la 7 luni pe an, timp în care temperaturile scad deseori și sub -40 de grade Celsius. În anul 2001 activitatea de la suprafață a fost întreruptă definitiv, minerii concentrându-se pe extracția de diamante din subteran. În 2010, o companie de construcții din Rusia a anunțat că va construi un întreg oraș cupolă pe actuala mină după ce aceasta va fi scoasă definitiv din uz.

sursa:  dailymail.co.uk

sursa: mining-technology.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Cea mai mare groapă realizată de om. Mina de diamante din Siberia care pune în pericol avioanele

  1. Peisajul e dezolant, crater si pamanturi distruse in jur….

  2. Rusii au resurse, la fel ca si americanii. Le exploateaza din alte parti ale lumii iar pe ale lor si le pun la pastrare pentru zile negre

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii