Noutăți

Cea mai lungă autostradă din lume: din Siberia la New York

 •  
 •  
 •  

În prezent, cea mai lungă și mai periculoasă rută din lume este autostrada Trans-Siberia. Având experiența construirii acestor mii de km de șosea, Guvernul rus a propus și construirea unei autostrăzi care să traverseze țara și care să facă legătura atât între sistemele de transport europene cât și cele americane. Noua autostradă Trans-Eurasia, ar include și un sistem de transport feroviar de mare viteză. Întregul proiect ar putea lega Londra de New York, pornind din Siberia. Proiectul este numit Trans-Eurasia Belt Development (TEPR)

Prezentul Trans-Eurasia Logistics reprezintă un parteneriat între companiile feroviare germane și rusești Deutsche Bahn și RZhD, care operează trenurile de marfă între Germania și China prin Rusia. Primul tren de acest gen, a sosit în Hamburg de la Xiangtan pe 6 octombrie 2008, o călătorie care a durat 17 zile. Companiile intermodale Polzug, Kombiverkehr și TransContainer sunt, de asemenea, implicate în proiect.

Map-Europe-China-TrackTrenurile de containere călătoresc din China în Germania prin intermediul Căilor Ferate Trans-Mongolă și Trans-Siberia, și apoi prin Belarus și Polonia.

Trans-Eurasia Logistics operează și traseul Yiwu – Madrid, care este cea mai lungă linie de cale ferată din lume, destinată transportului bunurilor de consum și conectează China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Franța și Spania.

Proiectul pentru noua ruta Trans-Eurasia a fost prezentat anul acesta de omul de afaceri rus Vladimir Yakunin (fostul președinte al Căilor Ferate Ruse) la întâlnirea Academiei Ruse de Știință, anunță publicația Siberian Times. Yakunin descrie autostrada ca un proiect inter-stat, inter-civilizație. Această rută ar trebui transformată într-o zonă a viitorului.


Postul de televiziune CNN
a făcut unele calcule bazate pe ruta propusă și în funcție de cea mai bună estimare a acestora, o autostradă de la Londra până în Alaska ar ajunge la aproximativ 12,978 km.

Este greu de apreciat cât de mult ar costa construirea unei astfel de autostrăzi, a unor poduri peste ocean sau tunele sub ocean. Compania Global Construction Review a estimat vag bugetul ca fiind de ordinul miilor de miliarde de dolari.

În cazul în care drumul se va construi vreodată, acesta va fi realizat cu o tehnică mult mai avansată decât cea care există la Autostrada Trans-Siberia.

russia-superhighway-trans-eurasian-belt-1
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: news.discovery.com, parismatch.com, Siberian Times


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

6 Comments on Cea mai lungă autostradă din lume: din Siberia la New York

 1. În primul rand asemenea proiect nu se va putea face datorita stadiului de barbarism primitiv în care se găsește imperiul rus.
  Dacă gazul îl folosește ca arma și oprește robinetul sau îi da drumul după pofte,în cazul autostrăzii ar putea fi și mai grav.
  Rusia lui Puțin sa rezolve în primul rand infrastructura și podul cu care a-a lăudat în Crimea anexata!

 2. Virgil Moldovan // 11 decembrie 2015 at 7:48 // Răspunde

  Acest “proiect” rusesc este destul de vechi si a fost luat in deradere in Alaska (locuiesc aici din 1994). Doar cativa rusi bastinasi agreeaza, in inconstienta lor, acest vis nascut intr-o minte rusa, adica dementa. Mai nou, Rusia vrea Alaska inapoi, la “Patria Muma”, crezand ca Alaska este Crimeea… Nenorocit, ordinar popor!

  • esti asa de convins ca rusi sant intr-un stadiu de barbarism?? I-ai vizitat vreodata la ei acasa?? Nu o da pe politica!!!! cinstit?? Ai incercat sa vezi cultura lor dand la o parte comunismul si efectele lui?? Noi avem ceva impotriva lor datorita situatiei politice si faptului ca acum ii pupam in fund pe americani – prea mult – dar poporul rus si cultura ruseasca nu e numai ce am invatat in scoli manipulate politic!!! Studiaza si ai sa vezi!! Si mergi acolo sa vezi!!!!!!!

   • Si mai revin cu un minicomentariu. De ce scrii minte rusa dementa? De ce scrii popor ordinar?? Ce pregatire ai, ce cultura si cu ce te-au marcat rusi???? De ce esti atat de pornit impotriva poporului? INTELEG SA FI AVUT CEVA CU CLASA POLITICA dar sa generalizezi.. dai dovada de multe lipsuri in educatie.. ca daca e sa mai spui si care e nivelul de cultura… “0” barat!!

 3. Daaaaa, actualii fosti locuitori ai Uniunii Sovietice viseaza de muuult sa-si recupereze Alaska vanduta in secolul 19!!!!

  • Nu ca as simpatiza cu rusi dar… Domnule Moldovan NU AVETI DREPTUL SA JUDECATI RUSI CA VOR ALASKA, de drept istoric este a lor, a tari nu a unor grupouri interesate! A vandut-o un ticalos… !! Si daca stai in Alaska iar nu ai drepturi sa o faci pe nationalistu1! Puteai face asta daca stateai oriunde in tara ta!! Asa tot un intruder esti… hihihihihiiii!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii