Noutăți

Cea mai înaltă turbină eoliană din lume. Unde se află și ce înălțime are?

  •  
  •  
  •  

Mai mult și mai rapid decât aproape oricare altă țară europeană, Germania și-a dezvoltat sectorul energiei eoliene și îi conferă un rol important, în strategia sa energetică pe termen lung. De altfel, Germania este cea de-a treia țară din lume, depășită numai de către China și Statele Unite, în domeniul energiei eoliene și a capacității de producție nou adăugate în fiecare an. Recent, Germania a bătut un record mondial, construind cea mai înaltă turbină eoliană din lume.

Construire 1

interior 3

Gigantica turbină, ce face parte dintr-o nouă unitate de productie, instalată în Gaildorf, atinge impresionanta înălțime de 246,5 de metri, de la bază până la vârf. Celelalte trei turbine care fac parte din această instalație ajung, și ele, la înălțimi impresionante, cea mai „scundă” având peste 150 de metri înălțime.

Pentru o turbină eoliană, înălțimea este extrem de importantă. Înălțimile superioare înseamnă viteze mai mari ale vântului ce pune rotoarele în mișcare și curenți de aer mai puternici, mai stabili, ceea ce se traduce atât prin mai multă energie electrică produsă, cât și prin mai puține pauze ori momente de declin, în producție.

construire

interior 2

Cele patru turbine nou construite în Germania vor produce suficientă electricitate pentru alimentarea a peste 1000 de case. Unitatea de producție care include cea mai înaltă turbină eoliană de pe mapamond utilizează și o nouă tehnologie de stocare a energiei. Sau, mai bine zis, utilizează o tehnologie clasică într-un mod nou. În momentele în care turbinele generează mai multă energie decât necesarul de consum, apa va fi pompată într-un bazin situat la înălțime.

Atunci când producția de energie este scăzută sau dacă cererea este extrem de ridicată, această apă poate fi eliberată în volum mare pentru a suplini deficitul, după caz, pentru a genera o putere suplimentară, în sistem hidroenergetic. Noua unitate germană de valorificare a energiei eoliene combină cu succes producerea de energie cu stocarea sa, rezolvând dificultățile generate de către fluctuațiile în producție, una dintre cele mai spinoase probleme care afectează sursele de energie regenerabilă, eoliană și solară.

În prezent, Germania poate fi numită „capitala eoliană al Europei”.

faza constructiva

interior 1

imagine aeriana

Turbina

Surse: electrek.co, www.popularmechanics.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii