-->

Noutăți

Cea mai ciudată creatură? A fost descoperită într-unul dintre cele mai neprimitoare locuri de pe planetă

Lacul Mono, din California, este unul dintre cele mai putin primitoare medii de pe Pamant. In afara unor bacterii si a unor alge, nu prea gasesti aici forme de viata. Insa oamenii de stiinta au descoperit recent in apele sale nu mai putin de 8 specii de viermi microscopici. Una dintre aceste specii duce ciudatenia la un nou nivel.

Cercetatori de la Institutul de Tehnologie din California au descoperit ca noua specie de nematod, care a primit numele de Auanema sp., poate fi de trei sexe.

In mod normal, un nematod e ori hermafrodit, ori mascul. Insa Auanema sp. are si femele. In plus, naste pui vii, ceea ce e o ciudatenie in aceasta lume, in care speciile inrudite depun oua.

Mai mult, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta poate supravietui unei doze de arsenic de 500 de ori mai mare decat cea care ar ucide un om, arata Science Alert.

Practic, e o creatura extrema, care traieste intr-un loc cu conditii extreme, a explicat unul dintre cercetatorii implicati in studiu, Pei-Yin Shih.

Apele lacului Mono sunt extrem de sarate (de trei ori mai sarate decat un ocean) si alcaline (mai alcaline decat bicarbonatul de sodiu), se arata intr-un raport publicat de jurnalul Current Biology.

Sursa: Ziare.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii