Noutăți

Cea mai așteptată mașină electrică din lume, a fost prezentată oficial. Cum arată bolidul comandat deja de peste 100.000 de clienți

Tesla Motors a prezentat mult așteptatul Model 3, o mașină electrică cu o autonomie de două ori mai mare decât orice alt vehicul similar existent pe piață. Potrivit oficialilor companiei americane, prețul mai accesibil decât variantele anterioare, dar și varianta cu cinci locuri a autoturismului va atrage cu siguranță o nouă categorie de clienți, cei din clasa family.

Prețul de pornire al noului model este de 35 000 de dolari și ar trebui să se situeze puțin peste costul mediu de achiziție al unui automobil nou peste ocean, care este undeva în jur de 33 000 de dolari. Mașina poate funcționa peste 346 de km fără a fi nevoie să se realimenteze și ajunge la 100 km/h în doar 6 secunde.

model22 model3

Directorul executiv al Tesla, miliardarul Elon Musk a afirmat că scopul său este de a produce aproximativ 500.000 de vehicule electrice pe an, sperând ca în viitorul apropiat acestea să înlocuiască treptat mașinile cu motor „clasic”. Primele livrări ale Modelului 3 sunt programate să înceapă la sfârșitul anului 2017, și poate fi comandat în avans, în zeci de țări, inclusiv Marea Britanie, Irlanda, Brazilia, India, China sau Noua Zeelandă.

Tesla a livrat 50,580 de vehicule electrice anul trecut. Aşteptările create în jurul modelului au urcat acţiunile Tesla cu peste 60% în ultimele 2 luni, succesul companiei este dat fix de acest ultim automobil așteptat cu nerăbdare de mii de clienți din întreaga lume.

model2 model1

 

sursa: bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii