Noutăți

Cea mai adâncă piscină din lume se află într-un mic orășel din Italia (Galerie foto)

Y-40 este cea mai adâncă piscină din lume, cu o adâncime de 42 de metri, o înălțime echivalentă cu cea a unei clădiri de 14 etaje.

Piscina măsoară 21 de metri lungime pe 18 metri lățime la suprafață și conține 4,300 metri cubi de apă, care este menținută la o temperatură constantă de 32-34 grade Celsius. Piscina este situată în hotelul Millepini Terme din Montegrotto Terme, un mic oraş din Italia, şi a fost proiectată de renumitul arhitect Emanuele Boaretto.

În Y-40 se pot practica activităţi cum ar fi scufundările de agrement, antrenamente pentru scufundări şi şedinţele foto-video pentru fotografi şi producători de film.

Piscina cilindrică are diferite adâncimi intermediare pentru scufundări subacvatice, pereţi şi panouri din sticlă pentru vizualizare sub apă, pentru spectatorii care nu doresc să se ude.

Deschisă în iunie 2014, Y-40 bate deţinătorul recordului anterior pentru cea mai adâncă piscină din lume – Nemo 33, localizată în Bruxelles, Belgia, care are o adâncime maximă de 34,5 metri.

y40-deep-joy-6[2] y40-deep-joy-5[2] y40-deep-joy-8[2] y40-deep-joy-3[2] y40-deep-joy-1[6] y40-deep-joy-2[2] y40-deep-joy-7[2]

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii