Noutăți

Cea mai adâncă peșteră subacvatică din lume se află în Cehia. VIDEO

O echipă de exploratori susțin că au descoperit cea mai adâncă peșteră subacvatică din lume, în Cehia. Scafandrul de origine poloneză Krzysztof Starnawski, care a condus expediția, a declarat că s-a simțit ca un “Columb al secolului XXI-lea” peștera fiind de cel puțin 404 de metri (1,325ft) adâncime. Aceasta se află în apropiere de orașul Hranická.

Starnawski s-a scufundat săptămâna trecută până la adâncimea de 200 de metri, mai apoi a fost folosit un robot subacvatic acționat de la distanță care a putut ajunge până la o adâncime de încă 204 de metri, lungimea totală a cablului său. Cu toate acestea, scafandrul este convins că robotul nu a lovit pe fundul abisului, ceea ce înseamnă că peștera are mai mult de 400 de metri.

În 2015, Starnawski a coborât până la 265 de metri în peștera de la Hranická însă din cauza condițiilor extreme a fost nevoit să abandoneze misiunea, deși își propunea să ajungă la fundul peșterii. Anul acesta a venit mult mai pregătit, reușind, conform celor de la National Geographic să demonstreze faptul că peșteră subacvatică Hranická este cea mai adâncă din lume.

sursa: theguardian.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii