Noutăți

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Mureş

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) Mureş, care are loc în acest weekend, s-a deschis în prezența Oanei Pellea, care va putea fi văzută de public într-o dublă ipostază, de actriţă de teatru şi actriţă de film.

Organizatorii TIFF Mureş promit un weekend cu un program bogat, plin de invitaţi speciali, filme în premieră, concerte şi evenimente.

TIFF“Cu un program ce combină filmele româneşti cu producţii europene şi sud-americane, TIFF Mureş îşi propune, la cea de-a treia ediţie, să surprindă publicul local cu tematici foarte variate, abordate de regizori din generaţii diferite. Scurtmetrajele din competiţia oficială TIFF 2015 se regăsesc şi ele în programul festivalului, la fel şi filmele dedicate copiilor şi adolescenţilor”, spun organizatorii.

Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a menţionat că în acest an au fost incluse în program mai multe filme documentare, “păstrând însă stilul eclectic al întregii selecţii”.

“Aproape toate filmele româneşti pe care le prezentăm vor avea cel puţin un invitat din echipa de filmare care să poată discuta cu publicul şi să îi ofere o altfel de perspectivă asupra peliculei”, a afirmat regizorul.

TIFF se va derula la Târgu Mureş la: Teatrul Naţional, Teatrul Ariel, Cinema Arta şi Palatul Culturii, Casa de Cultură şi clubul J’ai Bistrot.

Spectatorii din Mureș vor avea ocazia să fie primii care văd trei filme produse în România și proiectate în avanpremieră. Este vorba despre „Muntele magic”, în regia Ancăi Damian, „București non-stop” în regia lui Dan Chișu, și „Lumea e a mea”, regizat de Nicolae Constantin Tănase.

Logo-EducaTIFF3

SPECIAL PENTRU COPII
Copiii au o secțiune specială pentru ei: EDUCATIFF prezintă filme potrivite vârstei și care sunt, în același timp, un prilej de a pune în discuție subiecte specifice copiilor și adolescenților. „Orășelul Alandala” (pentru copii peste 5 ani) și „Slăbănoaga de soră-mea” (+11 ani) pot fi vizionate sâmbătă, iar duminică sunt programate proiecțiile „Jeremias” (pentru copii peste 8 ani) și „O noapte în Oslo” (peste 15 ani).
CONCERTE ȘI DOCUMENTARE MUZICALE
Muzica va fi prezentă și în acest an în festival, însă în mai multe ipostaze. Noua Orchestră Transilvană va susține un concert extraordinar cu muzică de film, în care vom regăsi teme clasice din filme celebre. Documentare muzicale despre artiști și trupe cunoscute în întreaga lume sunt programate în fiecare seară la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”.
sursa: tiff, rador

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii