Noutăți

Ce tare: O femeie din Mehedinți a primit, prin poștă, gunoiul aruncat la marginea unui drum

E neplăcut să o spunem, dar românul este unul dintre cei mai nesimțiți cetățeni ai planetei. Dacă facem o călătorie cu mașina sau cu trenul prin țară, mai ales după ce vegetația se usucă, vom descoperi la marginea tuturor drumurilor, a tuturor răulețelor și a tuturor liniilor de cale ferată un număr impresionant de pet-uri, hârtii și alte resturi aruncate peste tot de românul bădăran majoritar, mai mult sau mai puțin manelist. E cumplit să constați o atât de mare lipsă de civilizație, de responsabilitate civică…

De la țăranul care își aruncă gunoiul pe gârlă, la cocalarul care aruncă pe geamul mașinii pachetul gol de țigări, în chiar centrul Bucureștiului, pare o distanță lungă, dar vorbim despre o aceeași mentalitate: a omului grobian căruia nu îi pasă de nimeni și de nimic.

Și cu toate că o floare nu e suficientă pentru a spune că primăvara a venit, o lecție dată de un român unei femei care și-a aruncat gunoiul la marginea unui drum, este demnă de menționat și de popularizat. Poate, poate, se vor mai trezi niște nesimțiți.

Iată ce povestește, pentru Mediafax, Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu: “Ea a aruncat gunoiul şi un cetăţean intrigat, cu puternic simţ civic, i-a trimis coletul acasă. A lăsat în gunoi şi facturi, dar şi alte acte. A aruncat inclusiv pampers. În păduri se aruncă destul de multe gunoaie. Este un exemplu de urmat, poate aşa o să se înţeleagă că nu este normal să aruncăm gunoiul peste tot. Întâmplarea a avut loc pe Dealul Bujorascu. Îl felicităm pe domnul care a făcut acest gest, a şi plătit transportul. Gunoiul a ajuns la destinatie, 11 kilograme în total şi a fost primit, nu s-a întors la expeditor. Omul a trimis coletul cu confirmare de primire. Era la cules de plante medicinale şi când a văzut gunoiul ne-a spus ”staţi, că i-o facem, îi trimitem gunoiul acasă!”

Adrian Albu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii