Noutăți

Ce ţară conduce detaşat în topul celor mai bune universităţi din lume?

Pe baza celor mai noi estimări, universităţile de elită din Marea Britanie au reuşit din nou să se impună pe plan mondial. Din nou, Universitatea Cambridge a reuşit să câştige podiumul, după ce şi-a impus superioritatea la 31 de domenii diferite, conform estimărilor forului internaţional QS World University Rankings. Pe locul doi se află Universitatea Oxford, care s-a calificat la rândul ei, la 28 de domenii.

Marea Britanie a obţinut în acest an un punctaj mai bun decât în anul 2014. Universitatea Oxford a câştigat toate evaluările la capitolele limbi străine şi geografie, Cambridge a triumfat la limba şi literatura engleză, iar Universitatea din Sussex s-a impus la capitolul cercetării. Institute specializate precum Institute of Education, London Business School şi Royal College of Arts au câştigat secţiunile de educaţie, afaceri, artă, design şi management.

Punctele forte ale Marii Britanii continuă să fie artele şi ştiinţele umaniste, această ţară având numai puţin de 17 universităţi clasate în topul celor mai bune 30 de universităţi din lume. Estimările efectuate de către QS World University Rankings au liat în vedere opiniile a numai puţin de 85.000 de academicieni din întreaga lume şi peste 42.000 de angajaţi din mediul universitar mondial, precum şi analizarea a peste un milion de studii şi cercetări de nivel academic.

Iată şi topul propriuzis:

  1. Universitatea Cambridge
  2. Universitatea Oxford
  3. Universitatea Stanford
  4. Universitatea Harvard
  5. Universitatea statului California
  6. Universitatea Berkeley
  7. MIT
  8. London School of Economics
  9. Universitatea Priceton
  10. UCLA

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii