Noutăți

Ce sunt algele albastre și cum pot fi folosite ca să salveze lumea

Un startup francez a creat o proteină pe bază de plante obținută din alge albastre despre care pretind că poate rezolva situația foametei globale.

Compania Kyanos din Toulouse a dezvoltat tehnologia care permite crearea în cantități mari a proteinei vegetale. Astfel, echipa de cercetători speră să reducă efectele dăunătoare mediului pe care o are procesarea altor proteine, precum cele de proveniență animală.

Ideea a fost inspirată din munca fondatorului start-up-ului, Vinh Ly, pentru compania Airbus. Acesta folosea alge albastre pentru crearea biocombustibililor.

În timp ce studiam potențialul algelor de a fi folosite drept combustibil, mi-am dat seama de beneficiile algelor și în domeniul alimentar. Pot fi folosite drept sursă de hrană sănătoasă, cu multe beneficii asupra corpului uman.”, spune Vinh Ly.

Vinh Ly și echipa sa au descoperit că sursa de proteine obținută din alge „nu necesită fertilizatori artificiali, nu degradează solul, nu produc gaze cu efect de seră”. Proteinele din alge nu contaminează mediul și prezintă un potențial nelimitat  de ofertă pentru industria alimentară.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii