AIM radionica curs online

Noutăți

Ce spunea Nicolae Steinhardt, evreul convertit la Ortodoxie, despre mareșalul Antonescu. UIMITOR!

steinhardt22„Despre Antonescu însă nu pot să nu arăt că, oricum, a fost singurul în toată Europa care a cutezat să i se opună lui Hitler, să-i ţină piept într-o chestiune de onoare personală pentru acesta, în care nici Petain, nici cardinalii nu i-au spus nu. În vreme ce floarea aristocraţiei germane, generalii şi feldmareşalii acoperiţi de medalii şi decoraţii stăteau smirnă în faţa lui şi tremurau, iar el făcea spume la gură şi alerga urlând de la un capăt la altul al încăperii, Antonescu i-a ţinut piept în propriul lui bârlog de la Berchtesgaden; dârz, cu modestia cuvenită, a scăpat de la moarte câteva sute de mii de suflete de evrei.” (…) „Si pot afirma ca nici un evreu din Romania nu a fost predat nazistilor pentru a fi trimis in lagarele de concentrare din Germania sau din Polonia. Nici unul!” (Nicolae Steinhardt – „Jurnalul fericirii”)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

12 Comments on Ce spunea Nicolae Steinhardt, evreul convertit la Ortodoxie, despre mareșalul Antonescu. UIMITOR!

 1. Este un adevar istoric de necontestat.Nici un evreu din Romania nu a fost trimis in lagare, datorita faptului ca Maresalul Antonescu s-a opus cererii nemtilor. Evreii ajunsi in lagarele deexterminare proveneau din Germania, Polonia , Ungaria, Belgia ,Olanda, Franta si teritoriile rusesti ocupate de nemti. Singura problema a evreilor din Romania au fost pentru o perioada scurta Legionarii. De aceea , dupa razboi evreii nu s-au indreptat cu pretentii asupra statului roman. Adevarat este ca, tiganii au fost deportati la Bug in Transnistria.

  • Tiganii zlatari au venit de dincolo de Nistru (zlatar, vine de la zlato, aur in rusa, ucrainiana si poloneza). Tiganii zlatari (sau laieti), tiganii pletosi, erau in totalitate nomazi, nu aveau asezari ci locuiau in satre. Aveau obiceiul urat de a fi spaima satelor langa care isi asezau satra, deoarece furau de stingeau si barbatii si femeile si dancii lor. Furau de prin curtile oamenilor in care intrau cu un tupeu ordinar si puteai sa te aperi de ei numai cu ciomagul. Se bateau intre familiile lor si apucau copiii de picioare si-i invarteau pe deasupra capului ca pe un ciomag. Cel mai grav era ca furau si copii mici romani, in special fetite, pentruca la tigani fetele se vand, erau folosite copilele furate pentru a face averi. Din pacate acest obicei inca il mai pastreaza tiganii interlopi, negustori de “carne vie”. Sefii de post de jandarmi din comune aveau sarcina de a-i alunga de langa satele aflate in raspunderea lor. Pentru acest motiv, sefii de post de jandarmi, primeau soldati ca intarituri de la legiunea de jandarmi, acestia erau inarmati si purtau si bice in dotarea lor. Acesti tigani corturari (locuiau numai in corturi), erau spaima satelor romanesti pentru furtul de cai si spartul locuintelor. Deasemenea furau din biserici odoare, in special pocaluri, cine poseda cele mai multe pocaluri de argint sau aur erau recunoscuti ca sefi conducatori ai satrelor. In timpul concentrarii trupelor de cavalerie si artilerie hipo pe linia de pornire la razboiul de recucerire a Basarabiei in 1941, caii cavaleriei si artileriei era lasati la pascut pe izlazurile comunale, pe miristi, pe luncile apelor, iar tiganii satrari au gasit momentul de a da iama in caii armatei. Iata pentru ce Maresalul, care era cavalerist, a dat ordin ca tiganii satrari sa fie izgoniti peste Nistru, in locurile de unde au venit. Multe localitati romanesti aveau tiganii, unde tiganii erau spoitori, caramidari, lautari, potcovari, rotari, fierari, tabacari, etc, acestia nu au fost afectati de ordinul Maresalului, asa ca atunci cand se pomeneste de acest eveniment al alungarii satrarilor peste Nistru, trebuieste inteles ca actiunea nu a avut un aspect rasist, era pur si simplu o respingere a rautatilor ce le produceau pletosii. Foarte multi tigani care erau sedentarizati, munceau pe mosiile regale, nu au fost atinsi de aceste masuri de siguranta militara.

  • De cand au fost legionarii o “problemă” mai mare pentru evreii din Romania decat Antonescu? Daca citim versiunea oficiala (dar si falsa) a istoriei, legionarii au “omorat” 121 de evrei in “progromul” de la Bucuresti (desfasurat in conditii putin cunoscute, controversate si exagerate de evrei, fiind si singura actiune “antiseminta” a legionarilor; de mentionat faptul ca de la infiintarea ML pana la acest “pogrom” din ianuarie 1941, legionarii nu au ucis niciun evreu.), in timp ce Antonescu a “omorat” cel putin 100000 de evrei in Transnistria. Deci la cine crezi ca era mai mare “antisemitismul”? Sincer, nici eu nu cred in toate minciunile debitate de politicienii evrei (nu de evreii de rand) in ceea ce priveste “crimele” legionarilor si “crimele” lui Antonescu, dar nici in minciuna cum ca legionarii ar fi fost o “problema” mai mare pentru evrei sau ca ar fi fost mai “antisemiti” ca Antonescu (atat din punctul de vedere al istoriei oficiale cat si din punctul de vedere al istoriei reale).

   Nicolae Steinhardt, despre legionari: http://www.cunoastelumea.ro/nicolae-steinhardt-un-evreu-care-a-refuzat-sa-fie-martor-impotriva-legionarilor-iar-evreii-bolsevici-l-au-bagat-la-inchisoare/#comment-30769

 2. Si Marin Preda a evocat dimensiunea tragica a personalitatii Maresalului Antonescu .In DELIRUL . Dar tefelistii nu citesc DELIRUL . I-l practica .

 3. Buricea Mihail // 26 decembrie 2017 at 19:15 // Răspunde

  Un conducator marcant al statului roman, a fist executat pe nedrept, regele este vinovatul principal !

 4. Doua personaje de basm si de vis. Atat Parintele cat si Maresalul. Unul de un curaj nesabuit iar celalalt de un rafinament extraterestru.

  Va mai da Europa curand asemenea oameni?…

  • Facerea 9 zice:
   26. Apoi a zis: <>.

   Marirea lui Iafet se traduce prin rafinamentul Parintelui, iar credinta inexpugnabila a lui Sem se traduce prin curajul netarmurit al Maresalului. Pare anapoda asocierea, asa-i? Ei bine, doar pare… din lipsa de istorie adevarata.

 5. Ce este asa greu!? Cuvintul corect este,,Gambit”!Priviti putin mai in spate, in istorie…,,..cer sa fiu condamnat la moarte,refuz orice gratiere,nici o lacrima….”!!

 6. Draga Roxin, acesta este un articol conceput genial! Te rog sa primesti de la mozart inca un grad in plus de respect!

 7. i-a trimis doar in lagarele din transnistria

 8. din pacate cei de azi nu recunosc si meritele maresalului.o fi avut el si pacate dar asta nu i se poate pune in circa .

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii