Noutăți

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR pentru zece zile? Este uimitor!

  •  
  •  
  •  

Moartea albă, cum mai este denumit zahărul alb rafinat, este unul dintre cele mai nesănătoase alimente introduse în dieta noastră. Îl introducem în ceai, în cafea, în plăcinte și prăjituri și în multe alte alimente. Dar cel mai grav, ne intoxicăm cu el prin intermediul sucurilor și a ciocolatei cumpărate din comerț. Deși există înlocuitori, cum ar fi mierea și zahărul brun, din lipsa unei educații corespunzătoare și a unei lipse de responsabilitate, continuăm să îl consumăm pe principiul că nu o să ni se întâmple tocmai nouă!

Conform Adevărul.ro <<Un studiu recent realizat de dr. Robert Lusting şi echipa sa de la Universitatea din California, San Francisco, efectuat pe 43 de copii a arătat că după doar 10 zile în care micuţii nu au mâncat zahăr a dus la scăderea nivelului trigliceridelor cu 33%, a colesterolului „rău“ – LDL – cu 5%, precum şi a tensiunii diastolice.  Toţii copiii incluşi în studiu au avut niveluri normale de zahăr şi insulină în sânge. După doar 10 zile, subliniază editorul. Cum studiul a fost făcut pe copii, nu avem niciun dubiu că efectele asupra adulţilor ar fi similare, conchide acesta.

În timpuri străvechi, înainte ca zahărul şi fructoza să devină într-atât de ieftine încât să fie produse la scară largă, aveam fructoză doar din fructele care cădeau din copaci. Acum, în fiecare an, americanul de rând consumă circa 60 de kilograme de zahăr care loveşte ficatul asemeni unui tsunami.>>

În concluzie, nu mai cădeți pradă atât de ușor tentațiilor dulci din comerț, iar acasă folosiți zahăr brun sau miere. Și aveți grijă de copii. Dacă vor deveni obezi și cu probleme de sănătate, este în primul rând responsabilitatea dumneavoastră!

Adrian Albu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii