Noutăți

Ce se întâmplă în corpul nostru dacă stăm TREJI prea mult timp?

Există momente când suntem nevoiți să stăm treji o noapte întreagă. Însă trebuie să fim conștienți, totodată, că acest lucru este dăunător pentru corpul nostru. Neurologii din Norvegia au studiat atent acest lucru și au identificat potențialele repercursiuni pe care „o noapte albă” le-ar putea avea asupra sănătății noastre.

Pentru a efectua studiul, au recrutat 21 de tineri sănătoși care au stat treji o noapte întreagă, timp în care nu au avut voie să consume băuturi alcoolice, cofeină și nici să fumeze. Apoi au fost supuși mai multor teste, pentru a identifica difuzia apei în organism și sănătatea sistemului imunitar.

Raportul a subliniat o degradare a conexiunilor neuronale. Dr. Torbjørn Elvsåshagen, co-autor al proiectlui a declarat: “Ipoteza mea este aceste efecte negative resimțite la nivelul conexiunilor neuronale sunt pe termen scurt, iar după câteva nopți de somn, totul revine la normal. Însă dacă insuficiența de somn devine cronică, aceste modificări ar putea persista și afecta iremediabil structura creierului celui în cauză.”

Recent, potrivit sciencealert.com, o serie de cercetări efectuate în țara vecină, Suedia, au demonstrat faptul că insomnia, care interferează cu genele și creierul nostru, poate modifica ceasul biologic al celulelor corpului uman.

sursa: sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Ce se întâmplă în corpul nostru dacă stăm TREJI prea mult timp?

  1. GEORGE TEODORESCU // 5 octombrie 2015 at 18:29 // Răspunde

    Suedia nu e “tara vecina” cu Romania. A-ti chiulit la orele de geografie.

  2. Sergiu Dorobat // 5 octombrie 2015 at 21:13 // Răspunde

    Suedia, tara vecina Norvegiei, se subîntelege din context domnule George

  3. In articol nu se face nici o referire la Romania ; ” Neurologii din Norvegia ” …corect ,Suedia este tara vecina ! Se pare insa ,ca dvs. ati chiulit pe bune la orele de gramatica …

  4. Vedeti domnule Roxin ce au facut astia din creierele Romanilor.Dumneavoastra ati scris un articol foarte bun si despre un subiect foarte la moda in lumea stintifica din lumea plina de stress a occidentului.Ce au intele dinsii este greseala facuta in comentariul la….”Adica un prost arunca o piatra in lac si ceilalti prosti sar dupa ea”.
    Pacat ca in timp ce dumneavoastra depuneti eforturi sa aduceti la cunostinta evitarea pe cit mai mult posibil a noptilor albe si a factorilor care duc la pierderea orelor de somn, cu ar fi folosirea cu buna stiinta a tv, de catre system, alti corecteaza greselile altora de gramatica sau mai stiu eu ce.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii