Noutăți

Ce se întâmplă când motto-ul tău este: Go big or go home / Gândeste măreț sau pleacă acasă!

  •  
  •  
  •  

Corina Tudose Angelova, născută în Bucureşti, a călătorit prin lumea largă, poposind în Statele Unite ale Americii pentru a-şi definitiva studiile universitare, alegând însă Canada pentru a se stabili, cel puţin pentru prezent. De curând, Corina s-a dedicat unei noi pasiuni, aceea de a ne îndruma să păstrăm bucuria şi tinereţea printr-o metodă oarecum la îndemâna tuturor: exerciţii fizice şi o alimentaţie corespunzătoare! În prezent Corina preda și susține cursuri dedicate hranei sănătoase și mișcării fizice, are cărți de specialitate publicate în Canada si SUA și este invitată la conferințe internaționale pentru a susține în public cercetările sale.

corina-tudose-profile

foto: Corina Tudose Angelova

Reporter: de ce ţi-ai ales acest domeniu? ce te-a determinat să alegi acest domeniu?

Corina Tudose Angelova: Am fost împinsă de pasiunea pentru fitness și sănătate. Consider că aceste domenii sunt extreme de importante pentru viitor. În plus, am realizat că există o mulţime de informaţii contradictorii. Trăim într-o societate care promovează batoanele de cereale pline de zahăr și chimicale ca fiind sănătoase, și etichetează unele fructe sau legume ca fiind surse pentru îngrăşare. Având în vedere cât de mult am citit şi m-am educat pe acest subiect, mi-am dat seama că nu pot sta pe bară. M-am determinat să obțin certificatul de antrenor de fitness şi nutriţie şi am decis sa-mi transform pasiunea într-o carieră.

R: când te-ai hotărât să iei acest subiect în serios, să-l studiezi şi în final să îi ajuţi pe alţii să-l înţeleagă?

bookCTA: De multe ori ne bazăm pe ceea ce spun vedetele că fac să se mențină și să tăiască o viață sănătoasă. Problema este că majoritatea dintre noi nu au luxul, sau mijloacele financiare, să angajeze un bucătar sau antrenor personal. Am realizat că este necesar să înțelegem cum să traim și să ne hrănim sănătos cu resursele reale pe care le avem disponibile în viața de zi cu zi. Am trecut prin toate dietele promovate de reviste, celebrităti sau cărţi. Singurul lucru pe care am reuşit să-l pierd a fost timpul și nu kilogramele în plus.

În momentul în care am văzut că alimentația sănătoasă și exercitiul fizic sistematic te ajută, și nu o „dieta,” ca mod principal de menținere a unei greutăți sănătoase și a unui corp tonifiat, totul s-a schimbat. Atunci am reuşit să slăbesc tot ce pusesem în plus. Mai mult decăt atăt, nu am mai ținut nici o dietă și mi-e ușor să îmi mențin greutatea ideală.

Pierderea în greutate şi atitudinea pozitivă au stârnit o mulţime de interes. Mulți prieteni, familie și cunoștințe au început să mă întrebe cum am făcut-o, ce dietă am folosit, care e formula magică, cum am reușit să slăbesc și să mă mențin? Aceasta a fost momentul când am înţeles că trebuie să strâng toate informaţiile pe care le-am acumulat pe parcursul acestor ani și să creez un produs ce poate ajuta pe alții.  Acest pas m-a ajutat sa obțin certificatul de antrenor de fitness/exercitii fizice şi nutriţie. În timp ce studiam pentru a obține certificatul, gândirea m-a împins să încep și site-urile Healthy Carrot.com, HealthyVore.com și să lucrez la dezvoltarea acestei platforme digitale. Pasiunea pentru exercițiu fizic și sănătate m-a determinat să creez cărţile şi programele pe care le-am publicat.

healthy-breakfast-coverR: ce a însemnat organizarea gândurilor şi publicarea unor cărţi?

CTA: Simplu spus, multă muncă. Dacă cineva mi-ar fi spus acum câţiva ani că voi publica o carte, aş fi râs pentru ca mi se părea o muncă colosală. A fost un proces lung și dificil. A trebuit să îmi organizez gândurile, să le pun pe hârtie în mod sistematic, şi apoi să le organizez într-un mod plăcut și ușor pentru cititori. Cred că am scris cel puţin 10 variante înainte sa declar o versiune finală. Apoi, a trebuit să imi imaginez și să creez coperta, să decid așezarea în pagină și formatul, să aleg canalele de distribuţie si promovarea cărtilor, etc. Aşa cum am spus, multa muncă şi lipsa multor weekenduri sau a timpului liber.

R: cât de important este acest domeniu pentru viaţa din ziua de azi?

CTA: Eu cred că este extrem de important. Tehnologia de azi face ca totul să meargă cu 1000 km/secundă şi trebuie să avem grijă de corpul nostru ca să putem să ţinem pasul. Mâncăm pe furate, sau produse mai mult sau mai puțin discutabile, îi sărim din casă în mașina și de la parcare la birou şi înapoi. Programul exigent, cuplat cu o nutriţie proastă şi lipsa exerciţiului fizic sunt într-adevăr rețeta unui dezastru fizic, indiferent de vârstă. Pentru generaţia tânără care vrea să facă totul (să aibă o viaţă împlinită profesional, să devină părinți, să călătorească în jurul lumii şi să trăiască o viaţă lungă) este aproape imposibil să facă acest lucru în timp ce mănâncă de la fast-food şi nu se mișcă mai mult decât de la o canapea la un scaun de mașină. E extrem de important să realizăm acest fapt și să acționăm în consecință. Iată doar câteva sfaturi din cărțile publicate și care sunt cele mai populare printre cititori:

  • Alimentația sănătoasă nu este greu de urmat sau laborioasă. Este nevoie de la fel de mult timp pentru a pregăti sau a recurge la o mâncare nesănătoasă. Timpul investit într-o alimentație sănătoasă își va arăta roadele înzecit mai târziu în viață.
  • Ingredientele naturale sunt cheile unei alimentații sănătoase. Produsele semipreparate, sosurile prefabricate, printre sutele de prostii care există pe piață, sunt chimicale cu nici o valoare nutritivă. Este ca şi cum ai încercă sa umpli o găleata care are o gaură mare pe fund.
  • Hrănitul sănătos are un efect de domino. Alegerea corectă de dis de dimineața ajută în menținerea unei alimentații sănătoase pe parcursul restului zilei.

interviu realizat de Mădălina Corina Diaconu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii