Noutăți

Ce înseamnă proptech, asemănător cu conceptul de fintech, dar pentru imobiliare: Cum ajung clădirile din China să urmărească modul în care oamenii trăiesc

  •  
  •  
  •  

Fintech-urile schimbă modul în care oamenii au acces la servicii financiare, modul în care împrumută bani, investesc sau plătesc. În acelaşi timp, un nou tip de tehnologie se remarcă în China – o tehnologie care alterează modul în care oamenii din oraşe interacţionează cu mediul în care trăiesc.

Acest tip de tehnologie se numeşte proptech, de la property technology, şi reprezintă modul în care companiile utilizează noile tehnologii, precum big data şi machine learning pentru a ajuta indivizii şi companiile să cumpere, vândă şi să administreze imobiliare, potrivit Bloomberg.

În perioada 2013-2017, investiţiile în proptech-uri au ajuns la 7,8 miliarde dolari la nivel global, China reprezentând circa 36% din acest total. Mai mult, în 2018, nivelul investiţiilor în proptech-uri a ajuns la aproape 20 miliarde dolari, potrivit datelor agregate de firma de cercetare Venture Scanner.

„În China, există un ecosistem extrem de dinamic de proptech-uri, destul de matur şi avansat în mai multe privinţe”, notează Anthony Couse, CEO-ul gigantului de investiţii în imobiliare LaSalle pentru pieţele din Asia.

Prin urmare, companiile din industrie folosesc baze de date, camere cu recunoaştere facială şi alte tipuri de tehnologie pentru a îmbunătăţi experienţele clienţilor.

Avantajul pieţei din China este convenienţa în ceea ce priveşte conceptul de privacy, care nu este accentuat ca în Europa sau America. Totuşi, dezvoltatorii imobiliari trebuie să fie atenţi în continuare la modul în care accesează şi utilizează datele personale.

Citește mai mult: Business Magazin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii