Noutăți

Ce fac pisicile de la Muzeul Ermitaj în perioada autoizolării?

Conducerea Muzeului Ermitaj, din oraşul situat pe malul fluviului Neva, Sankt Petersburg, a povestit cum se simt şi ce fac, pe perioada autoizolării, pisicile, care asigură paza unor săli din acest muzeu. „Sunt foarte bine îngrijite, sunt răsfățate, bine hrănite, iar, din când în când, primesc și unele delicii”, au precizat cei din conducere.

Surse din cadrul muzeului au mai precizat că, după perioada de autoizolare, unele pisici vor fi date spre adopție. „Le vom căuta câte un stăpân și câte o casă destul de primitoare”, au declarat cei din conducerea muzeului.

Amintim că, de fapt, colecțiile celebrului Muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg sunt păzite, în afară de sistemele de alarmă și protecție performante, și de o colonie de pisici, care sunt considerate cei mai buni apărători, pentru că țin departe rozătoarele care ar putea distruge tablourile din muzeu…

Istoria pisicilor din Ermitaj datează, de la începutului secolului al XVIII-lea, când Ţarina Elisabeta Petrovna a emis un decret, prin care solicita ca cei mai pricepuți motani în prinderea șoarecilor să fie aduși la curte.

Ecaterina a II-a le-a conferit acestor pisici din muzeu statutul de paznici. În prezent, Ermitajul are 75 de feline.

Există motani care ”muncesc” aici de peste 20 de ani. Toate pisicile sunt vaccinate, o dată pe săptămână veterinarii le examinează și le acordă îngrijiri medicale în caz de nevoie…

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii