Noutăți

Ce fac oamenii când cred că dorm… Incredibilele aventuri ale somnambulilor

  •  
  •  
  •  

Somnambulismul poate băga în bucluc o persoană care suferă de așa ceva. Unele dintre întâmplările cele mai bizare s-au petrecut în timp ce eroii acțiunii lor dormeau profund. Culmea este că a doua zi nu-și mai aminteau să fi comis toate cele de mai jos.

În 2005, londonezul Ian Armstrong își tundea peluza gol pușcă. Și dormea. Soția nu l-a trezit, pentru că auzise că este periculos un astfel de gest și se poate întâmpla orice.

Tot ce a putut face a fost să oprească motorul mașinăriei. Bineînțeles că a doua zi, bărbatul în vârstă de 35 de ani, specialist în computere, nici n-a vrut să audă că făcuse așa ceva. Doar că avea noroi pe picioare…

Un final mult mai nefercit a fost consemnat în dreptul lui Rob Williams, care, dormind, a urcat pe pervazul ferestrei de hotel în care se afla și s-a aruncat în gol. A murit pe loc.

Amicii și-au amintit apoi că deseori umbla prin somn. De altfel, au mai fost documentate cazuri de somnambuli pendulând pe margini înguste, la mare înălțime, dar multe dintre aceste episoade s-au încheiat cu bine.

Sexsomnia este acea dorință a cuiva de a face dragoste în timp ce doarme profund.

O femeie din SUA nu a vrut să creadă că soțul ei suferă de așa ceva, apoi nu a mai putut nega evidența și chiar a scris o carte de succes pe această temă. „Credeam că face aceste gesturi conștient, dar când l-am întrebat, a doua zi, habar n-avea despre ce vorbesc”, mărturisește autoarea.

Celina Myers, blogger cunoscut, este somnambulă de când se știe, iar într-o noapte, soțul, care o supraveghează îndeaproape, a surprins-o aruncând șampanie în curtea plină cu zăpadă, îmbrăcată doar în pajama.

A doua zi a spus că era convinsă că ține o petrecere la piscină și că e miezul verii. Filmarea a devenit virală pe rețelele de socializare.

Există somnambuli care pleacă cu motocicleta, punându-se în pericol și pe ei înșiși, și pe ceilalți particianți la trafic, precum și artiști care realizează în somn adevărate opere de artă, relatează BBC.

Lee Hadwin lucrează ziua ca asistent medical, iar noaptea desenează fantastic. Bineînțeles că a doua zi, ca și cum nu ar fi același om, nu mai poate schița nimic și nici nu-și amintește să fi desenat.

Alți somnambuli trimit e-mailuri cu invitații la petreceri, apoi se miră că au venit musafirii, există și cazuri de dirijori în somn (Harry F. Rosenthal, jurnalist în timpul zilei) și, mai frecvent decât s-ar putea crede, persoane care se apucă de gătit în timp ce dorm profund.

Roxana Istudor

 

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii