Cunoaste lumea

Noutăți

Ce este memoria de lucru și de ce unele persoane au o atenție distributivă mult mai bună

lot's to do
  •  
  •  
  •  

Internetul poate fi cea mai cuprinzătoare sursă de informație creată, însă poate fi, de asemenea, și o sursă de distragere a atenției. În încercarea de a afla un răspuns la orice întrebare pe care o avem, navigăm pe mai multe pagini web, însă de multe ori ajungem să ne întrebăm cum de am ajuns pe o anumită pagină și ce căutam; creierul nostru nu mai reușește să proceseze marea cantitate de informație care este în fața ochilor noștri.

Cercetări anterioare demonstrau faptul că avem o capacitate foarte limitată în a ne concentra când vine vorba de internet iar creierul nostru suferă când încercăm totuși să facem mai multe lucruri în același timp la calculator. Un nou studiu sugerează faptul că unii oameni sunt mai buni la multitasking on-line decât alții. Capacitatea aceasta de a accesa mai multe pagini în același timp și de a găsi răspunsul căutat are legătura cu memoria de lucru a respectivei persoane și nu cu câtă experiență are în mediul virtual.

Memoria de lucru este o parte a creierului responsabilă pentru stocarea și procesarea informațiilor, procesul de luare a deciziilor și de planificare a pașilor necesari atingerii obiectivului. Este responsabil pentru atenția, calitatea și cantitatea de informații care sunt stocate și procesate în memoria pe termen scurt sau lung.

Multi psihologi descriu memoria de lucru ca abilitatea de a reține o cantitate specifică de informații în timp ce intervin alte informații sau sarcini de realizat.

Studiile au sugerat faptul că memoria de lucru joacă un rol important în multitasking.

Altfel spus, memoria de lucru poate deține doar o cantitate limitată de informații la un moment dat, limitând capacitatea noastră de a gândi când vine vorba de lucruri multiple.

Persoanele cu memorie mare de lucru au capacitatea de a înțelege mai ușor diferite strategii, se pot folosi cu o mai mare ușurință de diferitele motoare de căutare, pot formula diferite întrebări, analiza paginile web pe care navighează și de a găsi răspunsuri mult mai ușor.

sursa: http://www.sciencealert.com/

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii