AIM radionica curs online

Noutăți

Ce efecte are tristețea asupra organismului?

Potrivit unui nou studiu, tristetea poate modifica nivelurile substantelor chimice legate de stres din creier, fiind asociata cu declansarea bolilor de inima, a accidentului vascular cerebral si a sindromului metabolic.

Atunci cand esti trist, nivelurile substantelor chimice din creier, numite opioide, cresc pentru a compensa stresul, spune Alan Prossin, autorul principal al studiului si profesor asistent de stiinte comportamentale la UTHealth in Houston. Aceste opioide pot avea un impact negativ asupra organismului: slabeste sistemul imunitar si creste riscul declansarii bolilor, adauga Prossin.

Din pricina faptului ca organismul este supus la factori de stres in mod repetat, tristetea poate provoca dureri de cap sau dureri musculare si de articulatii, scrie prevention.com.

De asemenea, obiceiurile alimentare pot fi influentate de aceasta stare: “Persoanele care sunt triste consuma mai multa mancare, insa mai putini micronutrienti, existand un risc crescut de crestere in greutate pe termen scurt si de declansare a bolilor de inima pe termen lung”, potrivit psihologului John E. Mayer.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii